Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η συναυλία που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 6 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου
Τα τραγούδια του W. A. Mozart» – Αφιέρωµα στο Ληντ Α’
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής
Ώρα: 20:00
Στο πλαίσιο του 3ου Αφιερώματος στο Ληντ,η Χριστίνα Γιαννακοπούλου και Μυρσίνη Μαργαρίτη (τραγούδι) μαζί με την Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο) παρουσιάζουν «Τα Τραγούδια του W.A. Mozart», μία συναυλία με νεανικά λήντερ του συνθέτη. Στη συναυλία συμπράττουν με συμμετέχοντες τραγουδιστές του 2ου Αφιερώματος στο Ληντ (2022).
Γενική Είσοδος: 12€
Μειωμένο Εισιτήριο: 6€
Προπώληση εισιτηρίων
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε µονωδία στο Ωδείο “Athenaeum” απ’ όπου αποφοίτησε από την τάξη του Κ. Πασχάλη µε Άριστα παµψηφεί και Α’ Βραβείο. Είναι απόφοιτος του «Εργαστηρίου Υποκριτικής Τέχνης για το Θέατρο και την Όπερα» του Σπ. Ευαγγελάτου. Επίσης είναι Πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Το 1994 κέρδισε την υποτροφία YAMAHA, και την επόµενη χρονιά, το 1995 κέρδισε την Ά Διάκριση στο LIED-ORATORIUM λαµβάνοντας µέρος στο διεθνή διαγωνισµό τραγουδιού «ΜΑRIA CALLAS – GRAND PRIX». Την ίδια χρονιά έως το 1998 και µε υποτροφία του Συλλόγου “Φίλων της Μουσικής Καλαµάτας” σπούδασε LIED-ORATORIUM στην Ακαδηµία Μουσικής και Εφaρµοσµένων Τεχνών της Βιέννης κοντά στους Κurt Equiluz και Margarita Lilova παίρνοντας δίπλωµα µε Άριστα Παµψηφεί. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια κλασικού τραγουδιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό µε τους Λίποβτσεκ, Βενούτι, Ρέινολντς, Ντιµιτρόβα, καθώς και µε τον διεθνούς φήµης µαέστρο Χέλµουτ Ρίλλινγκ, ως υπότροφος της Διεθνούς Ακαδηµίας Μπαχ. Έχει συνεργαστεί µε την Συµφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την ΚΟΑ, την Καµεράτα, την Ορχήστρα των Χρωµάτων, το Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και µε την Όπερα Δωµατίου Αθηνών. Το 2000 έκανε την εµφάνισή της στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει εμφανιστεί στο εξωτερικό όπως Κολοµβία, Βενεζουέλα, Ισπανία, Ιταλία , Γερµανία , Αυστρία, ερµηνεύοντας έργα των Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Wolf, Berg, Britten κ.ά. Διδάσκει µονωδία στο Δηµοτικό Ωδείο Καλαµάτας, στο Ωδείο “Athenaeum” και στο Ωδείο Kodaly. Από το 2011 έως το 2014 δίδαξε στο στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
ΜΥΡΣΙΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
Η Μυρσίνη Μαργαρίτη είναι μια πολύπλευρη υψίφωνος με ένα ευρύ ρεπερτόριο που εκτείνεται από το μπαρόκ ως την σύγχρονη μουσική. Ο διεθνής τύπος έχει εκθειάσει την μουσικότητά της, την δεξιοτεχνία, την καθαρότητα του ήχου και την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία. Μετα τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ στο Σάλτσμπουργκ ξεκίνησε την καριέρα της ως Σερπέτα στην όπερα «La finta giardiniera» του Μοτσαρτ στο Landestheater Salzburg και ακολούθησαν πολυάριθμες εμφανίσεις σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους σε Ευρώπη, Μεξικό, Ινδονησία και Κίνα, με καθοριστικές στιγμές τις εμφανίσεις στο φεστιβάλ BBC Proms, στη Concertgebouw Amsterdam, στο Bozar Brüssel κ.α. Μεταξύ 2006 και 2009 ήταν μόνιμο μέλος του σολιστικού Ensemble της όπερας του Halle στην Γερμανία. Έχει ερμηνεύσει πολλούς σημαντικούς ρόλους όπως: Ilia (Idomeneo) στο θέατρο Ολύμπια, Alcina (Alcina) στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαίντελ του Halle στην Γερμανία, Fillide (Aminta e Fillide) και Anastasio (Giustino) στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαίντελ του Goettingen, Morgana (Alcina) και Μικαέλα (Κάρμεν) στο Φεστιβάλ Αθηνών, Donna Anna (Don Giovanni), Κοντέσα (Γάμοι του Φίγκαρο), Βαρώνη στην όπερα Λεπορέλλα του Γιώργου Κουρουπού στην Εθνική Λυρική Σκηνή, Bellezza (Il trionfo del tempo e del disinganno) στο Φεστιβαλ Μπαρόκ της Valetta στη Μάλτα, Armida (Rinaldo), Angelica (Orlando Furioso), την Γυναίκα στην όπερα του Φ. Πουλένκ “Ανθρώπινη Φωνή” στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε πολυάριθμες συναυλίες. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών, στο Athens Conservatoire College of Music και στο Ωδείο Kodaly. www.myrsinimargariti.com
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με την Πόπη και την Ναταλία Μιχαηλίδου στο Ωδείο «Αθήναιον» και στο Ωδείο Σκαλκώτα αντίστοιχα. Πήρε το δίπλωμά της από το Ωδείο Σκαλκώτα με Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές της με τη Φρανσουάζ Τινά στην Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού και στο Εθνικό Ωδείο της Ορλεάνης, απ’ όπου αποφοίτησε αποσπώντας το Πρώτο Βραβείο. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον Ούλριχ Ραντεμάχερ, στην ειδικότητα συνοδείας ληντ, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μaster of Arts) με Άριστα. Παρακολούθησε σεμινάρια τελειοποίησης πιάνου, μουσικής δωματίου και συνοδείας ληντ με τους Λέβ Βλασένκο, Γκίττυ Πίρνερ, Εντουάρντο Χούμπερτ και Μπρούνο Κανίνο. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ (Μέγαρο Μουσικής) και σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Έχει συμπράξει επανειλημμένα, ως σολίστ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Φιλαρμονική του Ριαζάν στη Ρωσία και την Ορχήστρα Νέων του Μύνστερ στη Γερμανία όπου ηχογράφησε σε CD το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ KV467. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου και έχει εμφανιστεί στην Ελληνική Ραδιοφωνία και τηλεόραση. Διδάσκει πιάνο, συνοδεία πιάνου και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
Α’ μέρος
Ach, verzeih, du auserwählte (C. Mazzolá), 1791
An die Freude (J. P. Uz), 1767
Ridente la calma (άγνωστος) 1775
Oiseaux si tous les ans (A. H. d. l. Motte?) – 1777
Dans un bois solitaire et sombre (A . H. d. l. Motte?) – 1778
An die Einsamkeit (J. T. Hermes) – 1780
Der Zauberer (Chr. F. Weisse) – 1785
Das Veilchen (J. W. v. Goethe) – 1785
Voi che sapete (L. d. Ponte) – 1786
Die Verschweigung (Chr. F. Weisse) – 1787
Das Lied der Trennung (E.K. Kalmer- Schmidt) – 1787
Als Luise die Briefe ihres ungetreuen Liebhabers verbrannte (G. v. Baumberg) – 1787
Abendempfindung (J. H. Campe) – 1787
An Chloë (J. G. Jacobi) – 1787
Das Traumbild (L. H. Hölty) – 1787
Un moto di gioja (L. d. Ponte) – 1789
Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Μυρσίνη Μαργαρίτη (τραγούδι)
Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο)
Β’ μέρος
Quartett: Caro mio druck und Schluck (W. A. Mozart) – 1789
Costanze, Mozart και δυο φίλοι
Με τους συμμετέχοντες του 2ου Αφιερώματος στο Ληντ:
Ειρήνη Πετροπούλου, σοπράνο
Θεοδώρα Δημητρίου, μέτζο σοπράνο
Στέλιος Ιωάννου, τενόρος
Δημήτρης Αλεξούδης, βαρύτονος
Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο)