3ο Αφιέρωμα στο Ληντ «Τα τραγούδια του W. A. Mozart», 6 έως 9 Φεβρουαρίου 2023

Το 3ο Αφιέρωμα στο Ληντ με τίτλο «Τα τραγούδια του W. A. Mozart» -που περιλαμβάνει συναυλίες και master class- θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών στις 6, 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου 2023 και θα εστιάσει στα τραγούδια του W.A.Mozart”

Διδάσκουν:

 • Τραγούδι: Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Μυρσίνη Μαργαρίτη
 • Πιάνο: Μαρία Παπαπετροπούλου

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023  |  Ώρες: 10:00 – 21:30

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023  |  Ώρες: 10:00 – 21:30

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023  |  Ώρες: 10:00 – 18:00

 

Επιμέλεια: Μυρσίνη Μαργαρίτη

Το “Ληντ” είναι ένας όρος που έχει καθιερωθεί για να καλύψει το ρεπερτόριο που είναι ειδικά γραμμένο για φωνή και πιάνο, και αποτελεί ένα είδος μουσικής που δεν ακούγεται συχνά. Το 3ο Αφιέρωμα στο Ληντ που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείον Αθηνών, θα εστιάσει στα τραγούδια του W.A.Mozart.

To master class απευθύνεται σε σπουδαστές/σπουδάστριες και απόφοιτους των σχολών μονωδίας και πιάνου, που βρίσκονται σε κατάλληλο επίπεδο προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των έργων. Οι ενεργά συμμετέχοντες στο master class θα συνεργαστούν με καταξιωμένους καλλιτέχνες που είναι βαθείς γνώστες του είδους με στόχο την ερμηνεία και την βαθύτερη κατανόηση του μουσικού και ποιητικού κειμένου. Στο master class είναι επίσης ευπρόσδεκτοι ως ακροατές σπουδαστές και φιλόμουσοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά την συναρπαστική διαδικασία της εκμάθησης αυτού του μοναδικού ρεπερτορίου. 

Παράλληλα με το master class, θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες:

 • τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 20:00 με την συμμετοχή των καθηγητών και
 • την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 20:00 με την συμμετοχή των σπουδαστών.

Τα μαθήματα και οι δύο συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 • Οι ενδιαφερόμενοι ενεργοί σπουδαστές και ακροατές θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην on line αίτηση μέχρι και την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023
 • Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για την εγγραφή σας:  ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
 • Στο σεμινάριο γίνονται δεκτοί ενεργοί σπουδαστές μονωδίας και πιάνου καθώς και ακροατές.
 • Επίσης, ως ενεργοί σπουδαστές γίνονται δεκτά διαμορφωμένα ντουέτα για φωνή και πιάνο.
 • Το ρεπερτόριο του master class περιλαμβάνει αποκλειστικά τραγούδια Μότσαρτ για φωνή και πιάνο. 
 • Οι υποψήφιοι ενεργοί σπουδαστές, θα πρέπει να αποστείλουν σύντομο βιογραφικό και να συμπληρώσουν στην αίτηση εγγραφής δύο έργα που επιθυμούν να ερμηνεύσουν. 
 • Για την επιλογή των ενεργών σπουδαστών θα ληφθούν υπ’ όψιν: τα έργα που οι υποψήφιοι θα δηλώσουν καθώς και η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Όσοι δεν επιλεγούν, μπορούν να συμμετάσχουν στο master class ως ακροατές.
 • Στο τέλος του master class, θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες (ενεργοί σπουδαστές και ακροατές).

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 • ΕΝΕΡΓΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
  • Για 3 ημέρες: €120 (για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών: €60)
  • Ανά ημέρα: €40 (για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών: €20)
 • ΑΚΡΟΑΤΕΣ
  • Για 3 ημέρες: €30 (δωρεάν για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
  • Ανά ημέρα: €10 (δωρεάν για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Για εγγραφές, αιτήσεις, δίδακτρα: επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών:
  T: 210 7240673 (καθημερινές 11.00-19.00), E:
  info@athensconservatoire.gr
 • Για την αποστολή βιογραφικών και λίστας έργων καθώς και για το πρόγραμμα του master class, επικοινωνήστε με την κα. Μυρσίνη Μαργαρίτη. E: myrsini@margaritis.eu

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε µονωδία στο Ωδείο “Athenaeum” απ’όπου αποφοίτησε από την τάξη του κ. Κ. Πασχάλη µε Άριστα παµψηφεί και Α’ Βραβείο. Είναι απόφοιτος του «Εργαστηρίου Υποκριτικής Τέχνης για το Θέατρο και την Όπερα» του κ.Σπ. Ευαγγελάτου. Επίσης είναι Πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Το 1994 κέρδισε την υποτροφία YAMAHA, και την επόµενη χρονιά, το 1995 κέρδισε την Ά Διάκριση στο LIED-ORATORIUM λαµβάνοντας µέρος στο διεθνή διαγωνισµό τραγουδιού «ΜΑRIA CALLAS – GRAND PRIX». Την ίδια χρονιά έως το 1998 και µε υποτροφία του Συλλόγου “Φίλων της Μουσικής Καλαµάτας” σπούδασε LIED-ORATORIUM στην Ακαδηµία Μουσικής και Εφaρµοσµένων Τεχνών της Βιέννης κοντά στους Κurt Equiluz και Margarita Lilova παίρνοντας δίπλωµα µε Άριστα Παµψηφεί. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια κλασικού τραγουδιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό µε τους Λίποβτσεκ, Βενούτι, Ρέινολντς, Ντιµιτρόβα, καθώς και µε τον διεθνούς φήµης µαέστρο Χέλµουτ Ρίλλινγκ, ως υπότροφος της Διεθνούς Ακαδηµίας Μπαχ. Έχει συνεργαστεί µε την Συµφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την ΚΟΑ, την Καµεράτα, την Ορχήστρα των Χρωµάτων, το Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και µε την Όπερα Δωµατίου Αθηνών. Το 2000 έκανε την εµφάνισή της στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει εμφανιστεί στο εξωτερικό όπως Κολοµβία, Βενεζουέλα, Ισπανία, Ιταλία , Γερµανία , Αυστρία, ερµηνεύοντας έργα των Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Wolf, Berg, Britten κ.ά. Διδάσκει µονωδία στο Δηµοτικό Ωδείο Καλαµάτας, στο Ωδείο “Athenaeum” και στο Ωδείο Kodaly. Από το 2011 έως το 2014 δίδαξε στο στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

ΜΥΡΣΙΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Η Μυρσίνη Μαργαρίτη είναι μια πολύπλευρη υψίφωνος με ένα ευρύ ρεπερτόριο που εκτείνεται από το μπαρόκ ως την σύγχρονη μουσική. Ο διεθνής τύπος έχει εκθειάσει την μουσικότητά της, την δεξιοτεχνία, την καθαρότητα του ήχου και την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία. Μετα τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ στο Σάλτσμπουργκ ξεκίνησε την καριέρα της ως Σερπέτα στην όπερα «La finta giardiniera» του Μοτσαρτ στο Landestheater Salzburg και ακολούθησαν πολυάριθμες εμφανίσεις σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους σε Ευρώπη, Μεξικό, Ινδονησία και Κίνα, με καθοριστικές στιγμές τις εμφανίσεις στο φεστιβάλ BBC Proms, στη Concertgebouw Amsterdam, στο Bozar Brüssel κ.α. Μεταξύ 2006 και 2009 ήταν μόνιμο μέλος του σολιστικού Ensemble της όπερας του Halle στην Γερμανία. Έχει ερμηνεύσει πολλούς σημαντικούς ρόλους όπως: Ilia (Idomeneo) στο θέατρο Ολύμπια, Alcina (Alcina) στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαίντελ του Halle στην Γερμανία, Fillide (Aminta e Fillide) και Anastasio (Giustino) στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαίντελ του Goettingen, Morgana (Alcina) και Μικαέλα (Κάρμεν) στο Φεστιβάλ Αθηνών, Donna Anna (Don Giovanni), Κοντέσα (Γάμοι του Φίγκαρο), Βαρώνη στην όπερα Λεπορέλλα του Γιώργου Κουρουπού στην Εθνική Λυρική Σκηνή, Bellezza (Il trionfo del tempo e del disinganno) στο Φεστιβαλ Μπαρόκ της Valetta στη Μάλτα, Armida (Rinaldo), Angelica (Orlando Furioso), την Γυναίκα στην όπερα του Φ. Πουλένκ “Ανθρώπινη Φωνή” στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε πολυάριθμες συναυλίες. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών, στο Athens Conservatoire College και στο Ωδείο Kodaly. www.myrsinimargariti.com

 

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με την Πόπη και την Ναταλία Μιχαηλίδου στο Ωδείο «Αθήναιον» και στο Ωδείο Σκαλκώτα αντίστοιχα. Πήρε το δίπλωμά της από το Ωδείο Σκαλκώτα με Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές της με τη Φρανσουάζ Τινά στην Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού και στο Εθνικό Ωδείο της Ορλεάνης, απ’ όπου αποφοίτησε αποσπώντας το Πρώτο Βραβείο. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον Ούλριχ Ραντεμάχερ, στην ειδικότητα συνοδείας ληντ, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (ΜasterofArts) με Άριστα. Παρακολούθησε σεμινάρια τελειοποίησης πιάνου, μουσικής δωματίου και συνοδείας ληντ με τους Λέβ Βλασένκο, Γκίττυ Πίρνερ, Εντουάρντο Χούμπερτ και Μπρούνο Κανίνο. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ (Μέγαρο Μουσικής) και σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Έχει συμπράξει επανειλημμένα, ως σολίστ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Φιλαρμονική του Ριαζάν στη Ρωσία και την Ορχήστρα Νέων του Μύνστερ στη Γερμανία όπου ηχογράφησε σε CD το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ KV467. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου και έχει εμφανιστεί στην Ελληνική Ραδιοφωνία και τηλεόραση. Διδάσκει πιάνο, συνοδεία πιάνου και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Κατεβάστε όλες τις πληροφορίες σε μορφή pdf εδώ

 

 


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu