5ος Διαγωνισμός Φλάουτου «Ουρς Ρούτιμαν» | 8-10.4.2023

5ος Διαγωνισμός Φλάουτου «Ουρς Ρούτιμαν» | 8-10.4.2023

Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής & Αίθουσα 35

Είσοδος Ελεύθερη

 

5ος Διαγωνισμός Φλάουτου «Ουρς Ρούτιμαν» θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής & Αίθουσα 35 του Ωδείου Αθηνών στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2023.


Ο Διαγωνισμός έχει πλέον εδραιωθεί ως ένας σημαντικός φλαουτιστικός θεσμός στην Ελλάδα, με μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών και νέων επαγγελματιών, περιλαμβάνει δε τρεις ηλικιακές κατηγορίες. O διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός στο κοινό. Πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώhttps://plagiavlia.wixsite.com/ursruttimann/5οςδιαγωνισμός-φλάουτου

Ο Ουρς Ρούτιμαν (Urs Rüttimann) (1937 – 2012) ήταν εκλεκτός Ελβετός φλαουτίστας με πλούσια και αξιομνημόνευτη μουσική και εκπαιδευτική προσφορά στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι. Διετέλεσε επί δεκαετίες καθηγητής στη Σχολή Πλαγιαύλου του Ωδείου Αθηνών, από το 1965 έως το 2010.  Υπήρξε ενθουσιώδης δάσκαλος και χαρισματικός παιδαγωγός. Ήταν αυτός που αναδημιούργησε εκ θεμελίων τη σχολή φλάουτου στην Ελλάδα, βασισμένη στην περίφημη γαλλική φλαουτιστική παράδοση. Με το σπινθηροβόλο πνεύμα του και το χάρισμα που είχε, μύησε στην τέχνη της ερμηνείας της μουσικής και του φλάουτου πλήθος μαθητών (πάνω από 60 διπλώματα και πτυχία), οι οποίοι κόσμησαν και κοσμούν όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες, τα Ωδεία και την Μουσική Εκπαίδευση. 


Από το 1965 έως το 2000 κατείχε επίσης την θέση του κορυφαίου φλάουτου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ (έως το 1992). Εμφανίστηκε ως σολίστ με όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες. Έδωσε ρεσιτάλ και πλήθος συναυλιών μουσικής δωματίου, συνεργαζόμενος με τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές, σε όλες τις αίθουσες συναυλιών, έχοντας παράλληλα ηχογραφήσει αρκετές φορές για την ελληνική Ραδιοφωνία.

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu