Λαϊκή Μουσική Παράδοση

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λαϊκή Μουσική Παράδοση

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και οι συνεργάτες του διδάσκουν, μπουζούκι τρίχορδο, τετράχορδο, τζουρά, μπαγλαμά, Λαϊκή αρμονία – Θεωρία

Τι κάνει, τι σκέφτεται, τι γνωρίζει και τι μπορεί να προσφέρει ο λαϊκός μουσικός

Οι χίλιοι τρεις λόγοι που πρέπει να γίνεις «μουσικός» είναι:

1.        Επειδή το επάγγελμα οι περισσότεροι το εξασκούν ήδη, εμπειρικά

2.        Επειδή χρειάζεσαι σπουδές εξειδίκευσης όπως στο εξωτερικό

3.        Γιατί έτσι θα έχεις ευκαιρία για καριέρα, που με την κατάλληλη κατάρτιση μπορεί να σου προσφέρει μια αξιόλογη καλλιτεχνική σταδιοδρομία

Κατά τη διάρκεια του Ακαδημαϊκού έτους θα δημιουργηθούν κύκλοι σεμιναρίων με θέματα όπως: Κατασκευή – Συντήρηση οργάνων, Γνώσεις Μουσικής Τεχνολογίας, Στοιχεία ήχου, φυσικός και ηλεκτρικός καθώς και εθνομουσικολογικές γνώσεις, που κάνουν τον μουσικό ικανό να αντιμετωπίσει τη μελέτη, τη συνοδεία, τις πρόβες και τις εμφανίσεις του με μουσικούς άλλων οργάνων, τραγουδιστές και να συνεργαστεί μαζί τους στον επαγγελματικό χώρο.

Στα υποχρεωτικά μαθήματα περιλαμβάνονται, Μουσική Δεξιότητα, Λαϊκή Αρμονία – Θεωρία, Μουσικά Σύνολα – Λαϊκό και Ρεμπέτικο.

Οι σπουδαστές θα έχουν καθοδηγούμενη μελέτη και πρόβες με τους δασκάλους και θα έχουν ευκαιρίες να εμφανίζονται στο κοινό. Το μάθημα της μουσικής δεξιότητας έχει χαρακτήρα πρακτικό και θεωρητικό  αφού οι γνώσεις χτίζονται στην βιωματική πράξη μέσα από επιλεγμένα έργα του ελληνικού ρεπερτορίου.

Κατόπιν ακροάσεων ο κ. Πολυκανδριώτης θα προωθεί τους σπουδαστές είτε στην τάξη του είτε στην τάξη του βοηθού του, καθώς επίσης θα γνωστοποιεί στη Γραμματεία του Ωδείου το επίπεδο κατάταξης του εκάστοτε σπουδαστή.

Σε περίπτωση δημιουργίας γκρουπ των δυο η των τριών οι σπουδαστές τυγχάνουν οικονομικής έκπτωσης.

Επίσης θα προσφέρεται η δυνατότητα, για όσους ετοιμάζουν εμφανίσεις, να μελετήσουν το πρόγραμμά τους στο πλαίσιο της τάξης.

Η διάρκεια και τα επίπεδα φοίτησης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ορίζονται ως εξής:

5ετές πρόγραμμα σπουδών που χωρίζεται στα εξής επίπεδα:

Προκαταρκτική: 1 έτος

Κατωτέρα: 1 έτος

Μέση: 3 έτη

Ανωτέρα: 2 έτη

Δίπλωμα – Πτυχίο: 1 έτος

Το μάθημα της Λαϊκής Αρμονίας & Θεωρίας είναι 4ετούς διάρκειας.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαθητές του Ωδείου μαζί με το ευρύ κοινό είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθούν το μουσικό σύνολο «ΟI EΠΟΜΕΝΟΙ» στα σεμινάρια στις ανοικτές πρόβες – μελέτης ως συμμετέχοντες αλλά και ως ακροατές, σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται κατά την εξέλιξη των μαθημάτων.

Μπουζούκι
Βιολί
Λαϊκή Αρμονία – Θεωρία
Υπεύθυνος Τμήματος Θανάσης Πολυκανδριώτης
Μπουζούκι (τετράχορδο, τρίχορδο) Θανάσης Πολυκανδριώτης
Τζουράς Θανάσης Πολυκανδριώτης
Μπαγλαμάς Θανάσης Πολυκανδριώτης

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu