Αποτελέσματα Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου “De Bach Au Jazz” 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου  “De Bach Au Jazz 2018“, που διοργανώθηκε  από τον πολιτιστικό σύλλογο Assosiation Nathalie και υπό την αιγίδα του Ωδείου Αθηνών. Στις πολυάριθμες φετινές συμμετοχές, διακρίθηκαν πολλοί αξιόλογοι διαγωνιζόμενοι σε όλες τις βαθμίδες/κατηγορίες. Συγκεκριμένα, εγγράφηκαν 128 υποψήφιοι από 18 χώρες, αριθμόςπρωτοφανής για την τρέχουσα διεθνή μουσική πραγματικότητα. Η κριτική επιτροπή, που αποτέλεσαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, παρέδωσε πλήθος βραβείων, χρηματικών (συνολικού ύψους 9.000 ευρώ). Δείτε εδώ τη λίστα των βραβείων.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του διαγωνισμού Lilia Boyadjieva, δήλωσε : «… Με μεγάλη χαρά διοργανώσαμε φέτος τον Διεθνή μας Διαγωνισμό Πιάνου “De Bach Au Jazz 2018” για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ωδείο Αθηνών. Ήταν πολύ συγκινητικό που ο Διαγωνισμός έγινε στην Αθήνα και πολλά Ελληνόπουλα μπόρεσαν και συμμετείχαν σε ένα τέτοιο διεθνές δρώμενο. Το πολυάριθμο κοινό και οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν διαφορετικές σχολές και τεχνοτροπίες πιάνου που εκπροσωπήθηκαν από εξαιρετικά νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε θερμά το Ωδείο Αθηνών και ελπίζω πως το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός θα μπορούσε να επαναληφθεί και ίσως να γίνει και θεσμός στο Ωδείο Αθηνών».

Ο Διευθυντής του Ωδείου Αθηνών και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Νίκος Αθηναίος δήλωσε: «Ο Διαγωνισμός “De Bach au Jazz 2018” ξεπέρασε τις προσδοκίες μας τόσο με τον αριθμό των συμμετοχών, όσο και με το πολύ υψηλό επίπεδο στις επιδόσεις των υποψηφίων. Συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνισθέντες, βραβευμένους και μη, για τον ενθουσιαμό τους, στους δασκάλους για την υπομονή και επιμονή και στους γονείς για την υποστήριξη τους».

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (17 βίντεο)

 

 

 

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu