Ethnic – Summer School 2017

Η επόμενη δράση του “Καλοκαιρινού Σχολείου” έχει ως θέμα το “Ethnic” στυλ τραγουδιού, με την ethnic/παραδοσιακή τραγουδίστρια Μήδεια Χουρσουλίδου. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου στις 16.00, στην αίθουσα 33 του Ωδείου Αθηνών. Η Μήδεια μας καλεί να ζήσουμε την εμπειρία των λαϊκών παραδοσιακών δρόμων μέσα από το ρεπερτόριο της, το οποιο συμπεριλαμβανει ενα ευρύ φάσμα τραγουδιών, περνώντας από πορτογαλικά fados, κορσικάνικα, τσιγγάνικα, καυκασιανά, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από διαφορες περιοχές ανά την Ελλάδα. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στα μελίσματα (γυρίσματα) της φωνής.
Οι ενδιαφερόμενοι επίσης ενθαρρύνονται να δηλώσουν ένα κομμάτι της αρεσκείας τους κατά τη διάρκεια της εγγραφής, με σκοπό την καλύτερη αποδοτικότητα και πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που θα αποκτηθουν στο σεμινάριο.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Λαρίσα Ιασωνίδου
Μάιος-Σεπτέμβριος 2017

Δηλώσεις συμμετοχής: 2107240673, 6972023145

Σύντομο βιογραφικό

Η Μήδεια Χουρσουλίδου ζει στην Αθήνα, και δραστηριοποιείται στόν καλλιτεχνικό τομέα, ως τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής. Είναι ποντιακής καταγωγής, γεννημένη στην Τσαλκα της Γεωργίας σε μία μουσική οικογένεια,  οπου ο παπούς και η γιαγιά ήταν παραδοσιακοί τραγουδιστές. Απο πολύ μικρή ηλικία έκανε κλασικό πιάνο και αργότερα κλασικό τραγούδι, σολφέζ, μουσική λογοτεχνία, αρμονία, χορωδία κ.τ.λ. στο μουσικό Πανεπιστήμιο του Ρουστάβι.

Ως μέρος της πρακτικής εξάσκησης των σπουδών της στη Λυρική Σκηνή της Τιφλίδας, ερμήνευσε έργα των Ραχμάνινωφ, Πουτσίνι, Μπιζέ, Ροσσίνι, Μπραμς, Μουζόρκσκι κ.τ.λ. Μέσα στις δραστηριότητές της, τραγουδάει στο Ελληνικό μουσικό συγκρότημα ”Ορφέας” με ελληνικό ρεπερτόριο και εμφανίσεις σε ολόκληρη την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Σε νεαρή ηλικία έρχεται η οριστική εγκατάστασή της στην Ελλάδα,  στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν στην Αθήνα, οπού φυσικά και πάλι συμμετέχει σε  μουσικά σχήματα εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές και συνεργάζεται με πολλούς κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως Χρ. Δάντης,  Ελ. Δήμου Σ. Βόσσου ,με κορυφαιους μουσικοσυνθετες Γ. Σπαθας, Ν. Αντυπας , τη κορυφαία στιχουργό Λ. Νικολακοπουλου και άλλοι. Λόγω των ακουσμάτων της τραγουδάει καί παραδοσιακά τραγούδια (Σμυρναίικα, αρμένικα, ποντιακά κτλ). Επίσης συμμετέχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Το 1998 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική της δουλειά “Σ’ αγαπώ κι ας έφυγες” απο τη RIA music. ενώ έχει και πολλές συμμετοχές σε СDs άλλων γνωστών καλλιτεχνών. πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις στην ΕΡΤ, στοMega, στόν Ant1 και αλλού, συνεντεύξεις κλπ.

Ξεχωρίζει τη συνεργασία της τό 2001 μέ τους Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννη Σπάθα, Νίκο Αντύπα στο έργο τους “Νεάπολις” με μεγάλες συναυλίες στό θέατρο Γής (Θεσσαλονίκη) καί στό θέατρο Λυκαβητού με ζωντανή ηχογράφηση τους. Επίσης πολύ δυνατές εντυπώσεις έχει απο τό Φεστιβάλ “Αντίποδες” στήν Αυστραλία όπου πήρε μέρος τό 2003 (Μάρτιος), το οποίο διοργανώνεται απο τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με τήν Ελληνική κοινότητα.

Όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές , συναυλίες, φέστιβαλς. Toρεπερτόριο αφορά ευρύ μουσικό φάσμα (ethnic jazz-rock, έντεχνο, κλασικό, κλπ) καί διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, Αρμενικά, Πορτογαλλικά, Γιουγκοσλαυικά, Ρωσσικά, Ιταλικά . . .). Σε μεγάλο μέρος από δική της μουσική καί στίχους παλιών αλλα και καινούριων συνεργατών αποτελείται η τελευταία συλλογή τραγουδιών της, καί στην οποία δέν παραλείπει βέβαια να εκφραστεί μέσα από διάφορα μουσικά στύλ και επιρροές, με γνώμονα όμως όπως πάντα την χαρακτηριστική της ερμηνεία και τη μελωδία .

 

Share to:

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu