Master classes για Τραγούδι και Βιολοντσέλο

MASTER CLASSES για Τραγούδι και Βιολοντσέλο με καθηγητές του Πανεπιστημίου Μουσικής της Γενεύης 

Τα master classes υλοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ωδείου Αθηνών με το Πανεπιστήμιο Μουσικής της Γενεύης (Haute Έcole de Μusique de Genève – HEM

Παρασκευή 15 Απριλίου
Master Class Τραγουδιού με τον Marcin Habela
11:00 -15:00 και 17:00 -21:00
Αίθουσα «Τάτσης Αποστολίδης»  

Το Master class απευθύνεται σε σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών όλων των επιπέδων μουσικής εκπαίδευσης  αλλά και σε αποφοίτους που επιθυμούν να προσεγγίσουν την τέχνη του τραγουδιού με νέους τρόπους. Στο  master class θα συζητηθούν επίσης οι δυνατότητες μουσικών σπουδών στο εξωτερικό καθώς και οι δυνατότητες  επαγγελματικής εξέλιξης σε διεθνή λυρικά θέατρα. Το Πανεπιστήμιο Μουσικής της Γενεύης θα παρέχει στους  ενεργά συμμετέχοντες τραγουδιστές συνοδεία υψηλού επιπέδου με τον πιανίστα της σχολής Jamal Moqademwww.hesge.ch/hem/en/annuaire/jamal-moqadem

O Marcin Habela, βαρύτονος με διεθνή  σταδιοδρομία, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Τεχνών του Λοτζ, καθηγητής τραγουδιού και διευθυντής της Σχολής Τραγουδιού του  Πανεπιστημίου Μουσικής της Γενεύης, μέλος του καλλιτεχνικού συμβουλίου της  Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Όπερας και του  Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού της Γενεύης, είναι ένας πολύπλευρος  τραγουδιστής όπερας και ερμηνευτής σε ρεσιτάλ τραγουδιού, καθώς και ένας διεθνώς αναγνωρισμένος δάσκαλος τραγουδιού. Στο ρεπερτόριο του συγκαταλέγονται περισσότεροι από εξήντα ρόλοι όπερας, ανάμεσα σε αυτούς και σύγχρονης όπερας. Έχει μεταξύ πολλών άλλων  εμφανιστεί στο Théâtre du Châtelet και τη Cité de la Μusique του Παρισιού, στο Victoria Hall της Γενεύης, το  Théâtre Royal de La Monnaie των Βρυξελλών, στις Opéra National de Lyon, Opéra National de Montpellier και  Opéra de Marseille, στα Φεστιβάλ Warsaw Autumn – International Contemporary Music Festival, Sacrum Profanum, και Festival International d’Art Lyrique d’Aix-en-Provence. Είναι επίσης τακτικά προσκεκλημένος  καθηγητής σε διεθνή master classes στη Γαλλία, Ελβετία (Sion Academy), Πορτογαλία, Πολωνία, Ελλάδα  (Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών), Βραζιλία, Ιαπωνία, Κίνα, Καζακστάν κ.ά., και σε διεθνή  εκπαιδευτικά, ερευνητικά προγράμματα. www.hesge.ch/hem/en/annuaire/marcin-habela

Σάββατο 16 Απριλίου
Master Class για Βιολοντσέλο με τον Denis Severin
11:00 -15:00 και 17:00 -21:00
Αίθουσα «Τάτσης Αποστολίδης»  

Το Master class βιολοντσέλου απευθύνεται σε σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών όλων των επιπέδων μουσικής  εκπαίδευσης αλλά και σε αποφοίτους. Οι ενεργοί συμμετέχοντες στο master class βιολοντσέλου θα πρέπει να  φροντίσουν οι ίδιοι για την/τον συνοδό πιανίστα τους. Μπορούν επίσης να ερμηνεύσουν έργα για σόλο  βιολοντσέλο.

O Denis Severin είναι καθηγητής βιολοντσέλου στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Γενεύης και το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βέρνης. Έχει βραβευτεί σε πολυάριθμους διαγωνισμούς και έχει κερδίσει μεταξύ άλλων τα βραβεία ECHO KLASSIK Prize 2015, GRAMMY AWARDS 2007 και International Classical Music Awards 2018. Ως σολίστ και μουσικός δωματίου εμφανίζεται σε αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ διεθνούς κύρους, συνεργάζεται με διακεκριμένους μουσικούς και σύνολα, και συμμετέχει ως μέλος επιτροπών σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς. Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ArtCello Festival (Ελβετία) και της σειράς συναυλιών Schlosskonzerte Beuggen (Γερμανία), καθώς και πρόεδρος της ένωσης “Art without Borders Basel”. Ο Denis Severin σπούδασε μουσική στο  Κρατικό Κονσερβατόριο «Τσαϊκόφσκι» της Μόσχας (καθ. D. Miller) στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Γενεύης  (καθ. D. Grossgurin), στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βασιλείας (καθ. T. Demenga), στην École Normale de Musique του Παρισιού (καθ. G. Hoffman) και στη Schola Cantorum Basiliensis (καθ. C. Coin). www.denisseverin.com

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ & ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές και απόφοιτοι του Ωδείου Αθηνών θα πρέπει να συμπληρώσουν τα  στοιχεία τους στην on line αίτηση μέχρι και τις 13 Απριλίου 2022.  

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για την εγγραφή σας: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 

Το ρεπερτόριο παρουσίασης είναι ελεύθερης επιλογής του συμμετέχοντα. 

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στα αγγλικά και θα είναι ατομικά διάρκειας 45’-60’. Όλοι οι σπουδαστές αλλά και οι ακροατές μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα μαθήματα. Οι συμμετέχοντες σπουδαστές (ενεργοί και ακροατές) δεν θα καταβάλουν δίδακτρα. Στα σεμινάρια γίνονται δεκτοί μέχρι 8 ενεργοί σπουδαστές και μέχρι 8 ακροατές. Για τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία  κατάθεσης της αίτησης.  

Στο τέλος του σεμιναρίου, θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες  (ενεργοί σπουδαστές και ακροατές). 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Για τις αιτήσεις: επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών.

T: 210 7240673 (καθημερινές 11.00-19.00), E: info@athensconservatoire.gr

Για το πρόγραμμα του σεμιναρίου: επικοινωνήστε με την κα. Ναταλία Γεράκη

T: 6977 993811, E: nataliageraki@outlook.com

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ COVID-19 

Το Ωδείον Αθηνών εφαρμόζει σε όλους τους χώρους και τις αίθουσες, τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης για την  αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. 

Για τα άτομα άνω των 18 ετών, η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού με  αναμνηστική δόση ή πιστοποιητικού εμβολιασμού χωρίς αναμνηστική δόση για το οποίο δεν έχει παρέλθει το  επτάμηνο ή πιστοποιητικού νόσησης με ισχύ 3 μηνών. 

Για τα μη εμβολιασμένα άτομα κάτω των 18 ετών, η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test  με ισχύ 48 ωρών. 

Όλοι οι εισερχόμενοι θα πρέπει παράλληλα να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο που  να αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία με τα ανωτέρω δικαιολογητικά. 

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο Ωδείο Αθηνών, το κοινό και οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν  μάσκα υψηλής προστασίας (N95 ή KN93 ή FFP2) ή διπλή χειρουργική μάσκα.

Κατεβάστε όλες τις πληροφορίες σε μορφή pdf εδώ

 


 

 

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu