Ετήσιος κύκλος σεμιναρίων Ηλεκτροακουστικής  Μουσικής

Ετήσιος κύκλος σεμιναρίων Ηλεκτροακουστικής  Μουσικής του ΚΣΥΜΕ

OPEN DAY
16 Οκτωβρίου 2021, ώρα 6.30 μ.μ. – Ωδείο Αθηνών αιθ. 17

 

Πρώτη συνάντηση (Open Day) των υποψήφιων σπουδαστών των ετήσιων κύκλων σεμιναρίων Ηλεκτρακουστικής Μουσικής του ΚΣΥΜΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22. 

Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές, θα έχουν την ευκαιρία  να ενημερωθούν από τους διδάσκοντες καθηγητές του ΚΣΥΜΕ σχετικά με το αντικείμενο των σεμιναρίων και να δηλώσουν συμμετοχή

Έναρξη σεμιναρίων: Νοέμβριος 2021

 

Το πρώτο σεμινάριο έχει τίτλο “Δημιουργική Τεχνολογία και Σύγχρονη Μουσική” και αφορά εκπαίδευση σε αναλογικά και ψηφιακά synthesizers, απλές ηλεκτρονικές κατασκευές και προσαρμογές, πλατφόρμες και εφαρμογές λογισμικού, στοιχεία μουσικού προγραμματισμού και στρατηγικές για την ενσωμάτωση ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων σε ένα εύρος δημιουργικών σεναρίων για σύγχρονη μουσική. Κάποιες από τις τεχνολογίες που θα διαπραγματευθεί περιλαμβάνουν Circuit Bending, DIY synthesizer modules, Arduino, sensors, Ableton Live, Pure Data, Max/MSP, το EMS Synthi100, VCV Rack και άλλα.

 

Το δεύτερο σεμινάριο με τίτλο “Ηλεκτροακουστική Μουσική και Ειδικά Θέματα Σύνθεσης” αφορά πρακτική έρευνα σε συνθετικό επίπεδο και μέσα από τη μελέτη κρίσιμων έργων και τεχνικών, θα γίνει εμβάθυνση στον κόσμο των ηχητικών αντικειμένων και της δημιουργικής διαχείρισής τους για την παραγωγή μουσικού έργου. Μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιηθεί το EMS Synthi100, το ιστορικό αναλογικό synthesizer – εργαστήριο ηλεκτρονικής σύνθεσης – του ΚΣΥΜΕ, μια που ενσωματώνει ιδέες που έπαιξαν τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης μουσικής σκέψης και αντικατοπτρίζει τεχνικές, συνθετικές και αισθητικές προσεγγίσεις που τροφοδοτούν πολλές σύγχρονες πρακτικές. Γνωρίζοντας το Synthi100 και δουλεύοντας παράλληλα με σύγχρονα αναλογικά και ψηφιακά εργαλεία, θα υπάρξει εξοικείωση με τη θεωρία και την πράξη της Ηλεκτροακουστικής Σύνθεσης και θα διερευνηθούν οι τρόποι εξέλιξής της στον εικοστό πρώτο αιώνα.

 

Πληροφορίες: 

ΚΣΥΜΕ 210 6518895

Στέλιος Γιαννουλάκης 6978178180

Νίκος Χαριζάνος 6942454420

 

Εγγραφές στην Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών 210 7240673

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu