Ρεσιτάλ «BRIDGES» για βιολί και πιάνο | 6.10.2023

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023, 20:00  |  Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής

Οι διακεκριμένοι σολίστες Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε, βιολί, και Ούβε Μάτσκε, πιάνο, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα Ελλήνων και ξένων συνθετών για βιολί και πιάνο.

Θα ακουστούν έργα Γιάννη Κωνσταντινίδη, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Boris Papandopulo και César Franck.

Εισιτήρια

  • Γενική Είσοδος: 12€
  • Μειωμένο εισιτήριο: 6€
  • Προπώληση εισιτηρίων: Eventora 

 


Η Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε γεννήθηκε στην Αθήνα παίρνει τα πρώτα μαθήματα βιολιού στην γενέτειρά της. Ακολουθούν σπουδές στο Ειδικό Μουσικό Γυμνάσιο Belvedere στην Βαϊμάρη με τον  J. Witter, στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ με τον Igor Ozim και στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου με την Tanja Becker – Bender. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διδάσκει στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου.

Έχει εμφανιστεί στην Γερμανία, Η.Π.Α., Ονδούρα, Κίνα, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Αλγερία, Εσθονία, Φιλανδία, Σουηδία, Κύπρο, Βόρειο Μακεδονία και έχει συμπράξει ως σολίστ με πολυάριθμες Συμφωνικές Ορχήστρες: Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης,  Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ,  Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής «ΚΑΜΕΡΑΤΑ»,  Mendelssohn Kammerorchester Leipzig, Thüringen Philharmonie κ.α.

Ως σολίστ αλλά και ως μέλος σχήματος μουσικής δωματίου έχει παίξει στα πλαίσια Διεθνών Μουσικών Φεστιβάλ και σε σημαντικά μουσικά κέντρα, όπως στο Gewandhaus της Λειψίας, στο Εθνικό Κέντρο Παραστατικών Τεχνών του Πεκίνου, στο «Festspiele Mecklenburg – Vorpommen», στο Διεθνές Φεστιβάλ Mendelssohn του Αμβούργου, στο «International Music Festival Koblenz», στο «Mosel Musikfestival», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στην Λευκωσία με την Pharos Arts Foundation, στο «Samos young artist Festival», στο «Molyvos International Music Festival» κ.α.

Πολυάριθμα είναι τα βραβεία και οι διακρίσεις, που έχουν απονεμηθεί στην νέα βιολονίστα σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς βιολιού. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα πρώτα βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς  «Andrea Postacchini» και «Henri Marteau».

Ηχογραφήσεις με την Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε έχουν γίνει από τη Γερμανική, Ελληνική, Σλοβενική, Κροατική και Ονδουριανή Ραδιοφωνία – Τηλεόραση. Στην δισκογραφία της συγκαταλέγονται  δύο CD της IRIDA Classical και το SACD “Bridges” της εταιρείας BIS Records (2023) με έργα Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής συνθετών της διασποράς.

Η Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε παίζει σε βιολί του Carlo Ferdinando Landolfi, Μιλάνο 1760.

//

Ο Ούβε Μάτσκε γεννήθηκε στην Γερμανία. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής «Φράντς Λίστ» της Βαϊμάρης με την Γιουλιάνε Λέρχε και στην Ακαδημία  «Φράντς Λίστ» της Βουδαπέστης. Σημαντική επιρροή στην  πιανιστική του τέχνη έπαιξαν οι Γιάκομπ Λατάϊνερ και Πέτερ Σόλυμος. Έλαβε μέρος με επιτυχία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στη Γερμανία, Ουγγαρία και Ιταλία. Δίδαξε επί σειρά ετών στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής «Φράντς Λίστ» στη Βαϊμάρη και πάνω από δύο δεκαετίες ήταν τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διατέλεσε Πρόεδρος του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ..

Έχει δώσει πολυάριθμα ατομικά ρεσιτάλ σε μεγάλα μουσικά κέντρα όπως στη Μόσχα, το Αμβούργο, το Μόναχο, το Βερολίνο, τη Λειψία, τη Δρέσδη κ.ά.

Ο διεθνής Τύπος έχει εξάρει τον ιδιαίτερο προσωπικό τρόπο ερμηνείας του, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αισθαντικότητα και λαμπερή δεξιοτεχνία.

Ως σολίστας έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες ευρωπαϊκών χωρών καθώς  και με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και  την Ορχήστρα  των Χρωμάτων.

Στη μουσική δωματίου έχει συμπράξει με διεθνή μουσικά  σύνολα, όπως το Κουαρτέτο Γκεβάντχάους, το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Λειψίας, το κουαρτέτο Komitas της Αρμενίας, με σημαντικούς σολίστες όπως οι Β. Χούντετσεκ και Β. Μιλάνοβα (βιολί), Κ. Φέλτς (τσέλο) κ.α. Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις και σημαντικές αίθουσες, όπως στο Φεστιβάλ του Μπράουνσβάϊγκ, Φεστιβάλ της Ερφούρτης, Mozart – Gesellschaft του Μονάχου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και  Θεσσαλονίκης, Δημήτρια κ.α.

Ηχογραφήσεις με τον Ούβε Μάτσκε έχουν γίνει από τη Γερμανική, Ελληνική και Κυπριακή Ραδιοφωνία – Τηλεόραση. Στην δισκογραφία του περιλαμβάνονται έργα για πιάνο σόλο καθώς και μουσικής δωματίου (EMI, Virgin, Irida Classical, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας, BIS Records).

 

 


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu