ΘΕΑΤΡΟ

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών ιδρύθηκε το 1871 και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Αυτό την καθιστά την αρχαιότερη δραματική σχολή της χώρας.

Η φοίτηση στη Σχολή διαρκεί τέσσερα έτη, είναι καθημερινή, ολοήμερη και υποχρεωτική. Το πρώτο έτος ορίζεται ως προπαρασκευαστικό, ενώ στο τέταρτο έτος οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να επικεντρώνονται σε εργαστήρια, παραστάσεις και τις διπλωματικές τους εξετάσεις.

Οι σπουδαστές γίνονται δεκτοί μετά από εισαγωγικές εξετάσεις. Η Δραματική Σχολή δεν δέχεται ακροατές. Σπουδαστές που επιθυμούν να μετεγγραφούν από άλλες σχολές θα πρέπει να ξεκινήσουν τις σπουδές τους από το πρώτο έτος.

Πέρα από το βαθμό στον οποίο ένας σπουδαστής επιδεικνύει διάθεση να εξελιχθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα μαθήματα, πολύ σημαντικό κριτήριο στην αξιολόγηση του αποτελεί το πνεύμα συνεργασίας και ο σεβασμός προς την ομάδα. Δεδομένου ότι η ελλιπής παρακολούθηση, η ασυνέπεια στις δοκιμές και η εν γένει έλλειψη ενδιαφέροντος επηρεάζουν τη δουλειά όλων, σπουδαστές που αποτυγχάνουν σε οποιοδήποτε τομέα ή στάδιο αποπέμπονται από τη Σχολή.

Τα μαθήματα για το β’ και γ’ έτος αρχίζουν την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Για το α’ έτος αρχίζουν αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων. Η Σχολή, εκτός από τα μαθήματα που ορίζει ο νόμος, οργανώνει μαθήματα ή σεμινάρια, ανταλλαγές με σχολές στο εσωτερικό και το εξωτερικό επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις και αρχαιολογικούς χώρους, και παρακολουθήσεις θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών κ.λπ. για την αρτιότερη εκπαίδευση των σπουδαστών. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες αυτές είναι υποχρεωτική.

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος , η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών συνεργάζεται με την Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (GITIS) σε μια εκπαιδευτική ανταλλαγή που δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές μας να συνεργαστούν με Ρώσους συναδέλφους τους αλλά και να παρακολουθήσουν μαθήματα από επισκέπτες καθηγητές της Ρωσικής Ακαδημίας. Η συνεργασία αυτή θα οδηγήσει σε μια κοινή παράσταση το 2021 στην Αθήνα.

Με την απόλυτη πεποίθηση πως η ουσιαστική σπουδή του θεάτρου προκύπτει μόνο μέσα από την ίδια την πράξη, κατά τη διάρκεια της τετραετούς φοίτησης οι σπουδαστές εκθέτουν τη δουλειά τους σε παραστάσεις κάθε μορφής:  ολόκληρα έργα, συναυλίες, καμπαρέ, βραδιές χορού, παραστάσεις δρόμου, κινηματογραφικές ταινίες κ.λπ.

Δραματολογία
Ιστορία Θεάτρου
Κινηματογράφος
Κίνηση
Λογοτεχνία
Μουσική
Οπλομαχητική και Θεατρική Ξιφασκία
Ορθοφωνία
Σκηνογραφία / Ενδυματολογία / Εικαστικές Τέχνες
Υποκριτική
Τεχνική Κλόουν
Τραγούδι
Υποκριτική
Αγωγή Λόγου Αθηνά Τρέβλια
Δραματολογία Κωνσταντίνα Ζηροπούλου
Θεατρική Ξιφασκία και Σκηνική πάλη  Θάνος Δερμάτης
Ιστορία Θεάτρου Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Κινηματογράφος Άγγελος Φραντζής
Κίνηση Amalia Bennett, Camilo Bentancor, Pauline Huguet, Χρήστος Παπαδόπουλος
Λογοτεχνία Αντώνης Γαλέος
Μουσική Ανάργυρος Δενιόζος, Φίλιππος Τσαλαχούρης
Σκηνογραφία / Ενδυματολογία / Εικαστικές Τέχνες Αντώνης Βολανάκης
Τεχνική Κλόουν Ηλίας Κουνέλας
Τραγούδι Henri KergomardΓιώργος Σαμαρτζής
Training Ιώ Βουλγαράκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Μενέλαος Καραντζάς
Υποκριτική Βασίλης Ανδρέου, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Ιώ Βουλγαράκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Βίκυ Γεωργιάδου, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Ζαμπουλάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Ακύλλας Καραζήσης, Μενέλαος Καραντζάς, Αμαλία Μουτούση, Άρης Μπινιάρης, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Σοφία Πάσχου, Μαριλένα Ρασιδάκη, Μαρία Σαββίδου, Γιάννης Χουβαρδάς
Διεύθυνση Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Διοικητική Υπεύθυνη Κατερίνα Τσεσμετζή

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Ενημερωθείτε για τη διαδικασία αιτήσεων των εισαγωγικών εξετάσεων για τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών εδώ: https://goo.gl/nT6tZ4

 

  ΝΕΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

 

Comments are closed.

© 2016-2017 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu