Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ACADEMICA ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Το Ωδείo Αθηνών, ο παλαιότερος και κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει σήμερα την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών της Ορχήστρας του, Academica Αθηνών, σε όλη την Αττική.

‘Ενα τριετές καλλιτεχνικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου που φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα δίκτυο πολιτιστικής επικοινωνίας και να αναδείξει τη δημόσια αξία του πολιτισμού.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ 2020

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ACADEMICA ΑΘΗΝΩΝ

a

Photo: George Detsis

“Ερμηνεύω, άρα υπάρχω!” Mε το σύνθημα αυτό ξεκίνησε τη ζωή της η Ορχήστρα Academica Αθηνών που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό στις 28 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών. Ιδρυτής της ο βιολονίστας Οδυσσέας Κορέλης, που είναι και ο εξάρχων της. Επικεφαλής ο μαέστρος Νίκος Αθηναίος. Η ορχήστρα απέκτησε γρήγορα το δικό της κοινό, και έχει κάνει την παρουσία της ιδιαίτερα αισθητή στη μουσική ζωή της Αθήνας. Έχει επίσης εμφανισθεί επανειλημμένα τόσο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, διευρύνοντας διαρκώς τον κύκλο των δραστηριοτήτων της. Η ορχήστρα Academica είναι στελεχωμένη από καταξιωμένους μουσικούς με θητεία σε μεγάλα μουσικά σύνολα και συχνές σολιστικές εμφανίσεις. Πολλοί από αυτούς είναι καθηγητές του Ωδείου Αθηνών.

ΝΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

ΑθηναιοςΑρχιμουσικός, συνθέτης και πιανίστας. Μαθητής του Ωδείου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου, σπούδασε επίσης σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας στην Αθήνα, στην Κολωνία και στο Ντύσσελντορφ.

Εργάστηκε ως αρχιμουσικός σε σημαντικά θέατρα της Γερμανίας και της Ελβετίας Από το 1990 ως το 2001 υπήρξε Γενικός Μουσικός Διευθυντής στην Φρανκφούρτη του Όντερ και Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Αρχιμουσικός  της Κρατικής Ορχήστρας του Βρανδεμβούργου. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, διευθύνοντας συναυλίες στα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά μουσικά κέντρα (Βερολίνο, Βιέννη, Μόναχο, Παρίσι, Μόσχα, Άμστερνταμ κ.α.) και έχει ηχογραφήσει βραβευμένες σειρές CD, που καταξίωσαν διεθνώς και τον ίδιο και την ορχήστρα του. Έχει διευθύνει επανειλημμένα πολλές σημαντικές ορχήστρες του εξωτερικού, καθώς και όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες.

Από το 2000 ως το 2010 υπήρξε ο πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και κατόπιν, Διευθυντής Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών. Σήμερα είναι Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Αθηνών και αρχιμουσικός της ορχήστρας Academica Αθηνών.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ 2018

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ 2019

 

«Ενίσχυση και επέκταση στην Περιφέρεια Αττικής του καλλιτεχνικού προγράμματος της ορχήστρας Academica του Ωδείου Αθηνών». Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΕΣΠΑ

 

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu