ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ω2

Ένα νέο χώρο πολιτισμού, μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής, διαθέτει πλέον το εμβληματικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών, τον Πολυχώρο Ω2. ​

Ο χώρος αυτός, που παρέμενε ημιτελής από την δημιουργία του κτιρίου, ανακαινίσθηκε το 2016 χάρη στον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, με απόλυτο σεβασμό στις προθέσεις του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου.

Βρίσκεται στο πρώτο υπόγειο του κτιρίου του Ωδείου και επεκτείνεται σε ένα εξαιρετικό αίθριο, το οποίο λειτουργεί ως αύλιος χώρος.  Αποτελείται από διάφορους, σχετικά ξεχωριστούς χώρους, είναι συνολικής επιφάνειας 1.800 τμ, ενώ διαθέτει και ένα μικρό θέατρο 200 θέσεων. Η ανακαίνιση του εξασφάλισε την τήρηση όλων τους κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, με ειδικότερη έμφαση στην πυρασφάλεια, ενεργητική και παθητική. Είναι εξοπλισμένος με WiFi και διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

Με την έναρξη λειτουργίας του φιλοξένησε ιδιαίτερα σημαντικές πολιτιστικές δράσεις όπως την έκθεση «Η Υπέρβαση της Άβυσσος» και το διεθνές συνέδριο & Residency “Ideas City” του Οργανισμού ΝΕΟΝ, οι οποίες έτυχαν σημαντικής προβολής στα ΜΜΕ και αγαπήθηκαν πολύ από χιλιάδες επισκέπτες. Την άνοιξη του 2017 και για 100 ημέρες, φιλοξένησε την διεθνούς εμβέλειας έκθεση σύγχρονης τέχνης documenta 14, η οποία έδωσε την αφορμή για την αναγνώριση του χώρου από ένα διεθνές φιλότεχνο κοινό.

Εκτός από τις αρχικές σημαντικές αυτές εκθέσεις πολιτισμού, ο χώρος έχει φιλοξενήσει την παράσταση “Εκλάμψεις” από το Σύνολο Χορού Corporis Miracula (φιλοξενούμενο σχήμα του Ωδείου Αθηνών), την έκθεση “Ο παλμός του σχεδίου” αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου σκηνογράφου και ενδυματολόγου Δαμιανού Ζαρίφη, την μεγάλη ετήσια έκθεση τέχνης Art Athina 2018, τη συναυλία World Voice του British Council & της UNICEF, το φεστιβάλ Aqua Jazz του Φεστιβάλ Αθηνών, την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Επιδαύρου του Φεστιβάλ Αθηνών, την έκθεση Ανατομία Πολιτικής Μελαγχολίας” του Schwarz Foundation, έκθεση για τα 100 χρόνια του Bauhaus αφιερωμένη στον Ιωάννη Δεσποτόπουλο, και άλλες.

Στο χώρο έχουν επίσης φιλοξενηθεί πολλές ιδιαίτερες εταιρικές εκδηλώσεις όπως του οίκου Hermes, της Porsche Hellas, τoυ Ομίλου AXF (ALE Attrativo), το Christmas Meet Market, το Athens Tattoo Expo, το αφιέρωμα στον Manolo Blahnik, η φιλανθρωπική εκδήλωση της HOPE genesis, η έκθεση τέχνης The Walking Dead Art του τηλεοπτικού σταθμού FOX, το πάρτυ του ραδιοφωνικού σταθμού En Lefko 87.7, η εκδήλωση Leave a Legacy της οργάνωσης Women on Top και της Mastercard, διάφορες παρουσιάσεις μόδας όπως του Athens Xclusive Designer’s Week, παρουσίαση κολεξιόν της ZARA, εκδήλωση της Wella Professionals κ.ά.

Ο Πολυχώρος Ω2, με την ιδιαίτερη αισθητική και αρχιτεκτονική του ταυτότητα, είναι ανοιχτός για να φιλοξενήσει ξεχωριστές πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και εταιρικές δράσεις υψηλού επιπέδου, σε ένα εμβληματικό κτίριο πολιτισμού στο πλέον περιζήτητο σημείο στο κέντρο της Αθήνας, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο, δίπλα στο Λύκειο του Αριστοτέλη και το Βυζαντινό Μουσείο, με άριστη πρόσβαση από μέσα μαζικής μεταφοράς και διαθεσιμότητα σταθμών πάρκινγκ σε μικρή απόσταση.


Για πληροφορίες και κρατήσεις σχετικά με τους χώρους του Ωδείου Αθηνών που διατίθενται για εκδηλώσεις: Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 210 72 40 673  | Email: venuehire@athensconservatoire.gr

 

 

 

Share to:

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu