Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Σισιλιάνο

18 Φεβρουαρίου 2019 18:00

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Σισιλιάνο

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει εκδήλωση λόγου και μουσικής, αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Σισιλιάνου (1920-2005).

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες λόγιας μουσικής, από τους πρώτους που υιοθέτησαν της τεχνικές της ευρωπαϊκής μεταπολεμικής πρωτοπορίας, ο Γιώργος Σισιλιάνος συνέθεσε πάνω από 60 έργα για όλα τα μουσικά είδη: όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, χορωδιακά, μουσική μπαλέτου και μουσική υπόκρουση για αρχαίες ελληνικές τραγωδίες. Η καλλιτεχνική του παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ήταν συνεχής, ενώ συμμετείχε ενεργά στη δημόσια μουσική ζωή. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, ενώ ανακηρύχθηκε Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Μάρκος Τσέτσος, καθηγητής Αισθητικής της Μουσικής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Τσούχλος, αρχιμουσικός – αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου – πρόεδρος Δ.Σ. Ωδείου Αθηνών και Αναστάσιος Μαυρουδής, βιολιστής, συνθέτης, μουσικολόγος, δρ Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Συντονίζει ο καθηγητής Ιωσήφ Παπαδάτος, συνθέτης, αντιπρυτάνης Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έργα  του Γιώργου Σισιλιάνου θα ερμηνεύσουν ζωντανά οι μουσικοί Αναστάσιος Μαυρουδής (βιολί), Lysianne Chen (πιάνο), Έλλη Φιλίππου (βιολοντσέλο) και Μαρία Ευστρατιάδη (πιάνο).

Η εκδήλωση, που εντάσσεται στον Κύκλο «Πρόσωπα Άξια Τιμής», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18.00, στο Ωδείο Αθηνών
Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu