Εκδήλωση για το Σωματείο Φίλων του Ελληνικού Ιδρύματος στο Παρίσι

15 Μαρτίου 2019 20:30

Το Σωματείο Φίλων του Ελληνικού Ιδρύματος στο Παρίσι οργανώνει στις 15 Μαρτίου 2019 στις 20.30 εκδήλωση για την υποστήριξη της ανακαίνισης του κτιρίου του Ιδρύματος στην Πανεπιστημιούπολη του Παρισιού.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών και περιλαμβάνει ρεσιτάλ τραγουδιού από τους Τάση Χριστογιαννόπουλο και Έλενα Μαραγκού με τον Γιάννη Τσανακαλιώτη στο πιάνο.

 

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, ώρα 20:30
Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών

Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη κράτηση στο: filoifondation@gmail.com

Το κτίριο της  Fondation Hellénique είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά  κτίσματα της Πανεπιστημιούπολης στο Παρίσι. Χτίστηκε το 1932 με δημόσιο έρανο  και σχέδια του αρχιτέκτονα Νικολάου Ζάχου. Στο «Ελληνικό Σπίτι» έχουν διαμείνει πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, των τεχνών, των επιστημών, και έχει στεγάσει συνέδρια, εκδηλώσεις και συναντήσεις αποτελώντας ένα ζωντανό πόλο του ελληνικού πολιτισμού στο Παρίσι.

Η προσπάθεια για την ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου, και την παροχή κατάλληλων δωματίων σε Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες στην Πανεπιστημιούπολη του Παρισιού, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Το κόστος των  εργασιών έχει εκτιμηθεί στο ποσό των 3,7 εκατ. Ευρώ. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει εγκρίνει δωρεά 1.100.000 ευρώ υπό τον όρο να συγκεντρωθεί το υπόλοιπο ποσόν από άλλους πόρους. Στα πλαίσια αυτά το Ίδρυμα ξεκίνησε την εκστρατεία «Ενα δωμάτιο στο όνομά σας», όπου χορηγοί μπορούν να ονοματίσουν ένα δωμάτιο έναντι  δωρεάς ποσού 2.500 ευρώ. Η ανταπόκριση υπήρξε θερμή και ήδη 57 από τα συνολικά 80 δωμάτια έχουν «υιοθετηθεί» από ιδιώτες, επιχειρήσεις και φορείς. Ακόμα όμως δεν έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία κεφάλαια για την υλοποίηση του έργου.

Η εκδήλωση του Σωματείου Φίλων του Ελληνικού Ιδρύματος στο Παρίσι έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το ελληνικό κοινό, τους πρώην κατοίκους αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος ώστε η ανακαίνιση του κτιρίου να πραγματοποιηθεί.

 

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu