Μύθοι & Πνοές, Συμφωνικές Βραδιές της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών

25 Φεβρουαρίου 2023 20:30

Στο πόντιουμ θα ανέβει ο διακεκριμένος νέος Κορεάτης Μαέστρος Deun Lee, νικητής του 4ου Masterclass και διαγωνισμού διεύθυνσης ορχήστρας της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών. Ο θεσμός αυτός διανύει ήδη την πέμπτη περίοδό του και κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία στον νικητή να διευθύνει μια ολόκληρη συναυλία με την Φιλαρμόνια στην Αθήνα.

Η συναυλία, με τίτλο «Μύθοι & Πνοές», ξεκινά με τον υπέροχο «Μολδάβα», απόσπασμα από το συμφωνικό ποίημα «Η Πατρίδα μου», του Τσέχου συνθέτη Μπέντριχ Σμέτανα, που είναι από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους των κεντροευρωπαϊκών «εθνικών Σχολών» του 19ου αιώνα. Κατόπιν θα ακουστεί η πολύ ατμοσφαιρική «Ποιμενική Σουίτα», για έγχορδα, του Μάριου Βάρβογλη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα έργο πρόκληση για οποιαδήποτε Ελληνική ορχήστρα: την 3η Συμφωνία, του Αυστριακού συνθέτη Άντον Μπρούκνερ, ένα έργο του πολύ σπάνια παίζεται στην Ελλάδα! Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για το αθηναϊκό κοινό να την απολαύσει.

Το υπερσύγχρονο και ξεχωριστής αισθητικής Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος», χωρητικότητας 600 θέσεων, τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2022. Πήρε το όνομά του από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα, που σχεδίασε το κτίριο του Ωδείου Αθηνών, και βασικό εκπρόσωπο του κινήματος του Bauhaus και του μοντερνισμού στην Ελλάδα.

Εισιτήρια

Share to:

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu