Σεμινάριο Ανατομίας της Κίνησης

6 Δεκεμβρίου 2017 to 20 Δεκεμβρίου 2017 14.00 - 16.00

Σεμινάριο Ανατομίας της Κίνησης στη Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών με τον φυσιοθεραπευτή και ηθοποιό Βασίλη Γεωργοσόπουλο. Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την ανάλυση της κίνησης του ανθρώπινου σώματος.

Ημερομηνίες: 6, 8, 13, 15 και 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 14:00-16:00

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 50€. Ειδική έκπτωση έχουν οι σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών, για τους οποίους το κόστος είναι 25€.

Προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος 5 Δεκεμβρίου 2017, στο email: akerameos@athensconservatoire.gr ή τηλεφωνικά στο 210 7299294 (καθημερινά, ώρες 10:30-14:00)

Ανατομία της Κίνησης: λίγα λόγια για το σεμινάριο

Μια σπουδή πάνω στην Ανατομία του Ανθρώπινου Σώματος (Σκελετικό Σύστημα) και της Κινησιολογίας του. Με βάση αυτή τη σπουδή, θα επιχειρήσουμε την αποσυναρμολόγηση του σώματος σε διάφορα τμήματα σαν μια μηχανή. Στη συνέχεια, θα αναλύσουμε τα διάφορα αυτά τμήματα, με τη βοήθεια ενός προπλάσματος ανθρώπινου σκελετού. Θα τα μελετήσουμε μέσω της ψηλάφησης. Θα τα βάλουμε στο μικροσκόπιο και, με αυτοσχεδιασμούς και ασκήσεις, θα αναδείξουμε την εκφραστική περιεκτικότητα κάθε μέλους ξεχωριστά. Ο κατακερματισμός και η μελέτη αυτή των μερών του σώματος ξεχωριστά, θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα ότι η Ανατομία είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε η κίνηση ενός και μόνο μέλους , να απλώνεται σαν μυική ηχώ στο υπόλοιπο σώμα.

Οι καλύτεροι «χάρτες» του Ανθρώπινου Σώματος βρίσκονται στα σώματα των άλλων ζώων, και αυτό, γιατί οι εν λόγω οργανισμοί είναι απλούστερες εκδοχές του δικού μας σώματος. Με βάση αυτούς τους «χάρτες» θα μελετήσουμε την εξελικτική πορεία του σώματος μέχρι τη σημερινή μορφή του, καθώς επίσης και τα σημαντικά συμβαντα που επέδρασαν σε αυτή. Το αρχείο αυτών των συμβάντων διατηρείται μέσα μας ως μέρος της Ανατομίας μας και παίζει καθοριστικό ρόλο στην κίνησή μας.

Ο Βασίλης Γεωργοσόπουλος

Ο Βασίλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλώτα Υπάτης, ένα μικρό χωριό λίγο έξω από τη Λαμία.
Το 1999 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο “HCA” της Σόφιας με ειδικότητα στη φυσικοθεραπεία. Από το 2001, που εγκαθίσταται στην Αθήνα, είναι τακτικό μέλος του “Πανελλήνιου συλλόγου φυσικοθεραπευτών”. Από το 2001 έως το 2007 εργάζεται στο ιατρικό κέντρο αποκατάστασης “PMR”. Από το 2003 έως το 2007 έχει διατελέσει καθηγητής φυσικοθεραπείας στο ΤΕΕ “ΚΕΛΕΣΟ”. Έχει εργαστεί πάνω στην αποκατάσταση αθλητών των εθνικών ομάδων της ρυθμικής και της ενόργανης γυμναστικής.
Σε μια προσπάθεια σύνδεσης της επιστήμης της φυσιολογίας του σώματος με την καλλιτεχνική έκφραση, το 2005, ξεκινάει μαθήματα χορού, αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής. Το 2007 ξεκινάει τις σπουδές του στην Ανώτερη Δραματική Σχολή “Μοντέρνοι Καιροί” απ’ όπου και αποφοιτά το 2010. Παράλληλα, για 2 χρόνια, εκπαιδεύεται στην τεχνική “Alexander” με τη Βίκυ Παναγιωτάκη και για 4 χρόνια στο “contact improvisation” με τον Πάρη Μαντόπουλο. Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια σύγχρονου χορού και butoh.
Στο πλαίσιο της ερευνητικής δουλειάς πάνω στο ανθρώπινο σώμα και την κίνησή του ο Βασίλης, το 2009, έρχεται σε επαφή με την Ashtanga Vinyasa Yoga και τη δασκάλα του Ελευθερία Λαγουδάκη η μαθητεία κοντά της συνεχίζεται μεχρι και σήμερα. Εχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια με τον David Swenson, Eddie Stern, Ty Landrum και την Ε. Λαγουδάκη Από το 2012 έως σήμερα διδάσκει την παραδοσιακή Ashtanga Yoga στο «om studio\Ashtanga Yoga Athens». Από το 2010 διδάσκει συγκριτική-εξελικτική Ανατομία και Κινησιολογία, AshtangaYoga και contact improvisation σε ηθοποιούς. Είναι μέλος του θιάσου “Μοντέρνοι Καιροί”.


 

Share to:

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu