Σεμινάριο Ρυθμικής

15 Δεκεμβρίου 2017 7.00 pm - 9.00 pm

ΛΟΓΟΣ-ΡΥΘΜΟΣ-ΚΙΝΗΣΗ-ΜΟΥΣΙΚΗ

Τι είναι Ρυθμός; Ποια είναι η σχέση του με το λόγο; Ακούω «πραγματικά» τη Μουσική όταν χορεύω; «Αισθάνομαι» αληθινά το Ρυθμό;

Ελάτε στο Ωδείο Αθηνών την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 19.00 για ένα είδος μουσικο-ρυθμικο-κινητικό σολφέζ. Μαζί θα ανακαλύψουμε πώς γίνεται ο χορός μουσική, ο λόγος κίνηση, και το σώμα μας μουσικό όργανο. Εισηγήτρια είναι η Ρένα Ζαφειροπούλου. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές χορού και μουσικής.

  • Δεν έχει κόστος συμμετοχής.
  • Απαιτείται η δήλωση γνώσης κάποιου μουσικού οργάνου, αν υπάρχει, και σε ποιο επίπεδο υπάρχει αυτή.
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο akerameos@athensconservatoire.gr

Ποιά είναι η Ρένα Ζαφειροπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε χορό από 9 ετών στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), από όπου και αποφοίτησε το 1995.  Σπούδασε Πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο, στο οποίο υπήρξε υπότροφος (1995-1997) με καθηγήτρια την κα Πόπη Νούσια. Το 2001 πήρε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» και Α’ Βραβείο. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πιάνο με την Irina Zaritskaya (απόφοιτη της Ακαδημίας Τσαϊκόφσκι) και την Alexandra Andrievsky (καθ. Royal College of Music) στο Λονδίνο (2001-2003). Φοίτησε στο Trinity College of  Music-London (2003-2004) και κατέχει το PG Diploma in Performance (με υπεύθυνη καθηγήτρια την Hilary Coates), με υποτροφία του Ιδρύματος Αλεξάνδρου Ωνάση και του Trinity College of Music. Την ίδια περίοδο παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα με τον Andrew Esterhazy (μαθητή του Heinrich Neuhaus και απόφοιτο της Ακαδημίας Τσαϊκόφσκι). Την περίοδο 2009-2011 παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού στο πιάνο με τον συνθέτη και πιανίστα Σταύρο Λάντσια.  Το 2012 ξεκίνησε σπουδές κλασσικού τραγουδιού με την Rositsa Troeva στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού.  Από το 2017 συνεχίζει με την Λένια Ζαφειροπούλου.

Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια ή χορογράφος με τους: Σ. Σπυράτου, ομάδα χορού «ΚΗΠΟΣ» (με έδρα τη Νέα Υόρκη),  Opera Nationale de Paris (Φεστιβάλ Αθηνών 1993), Exit Dance Company, το «Αμφιθέατρο» του Σπ. Ευαγγελάτου (Επίδαυρος 1994). Έχει συνεργαστεί με την ΟΜΑΔΑ ΕΔΑΦΟΥΣ και το Δημήτρη Παπαΐωάννου σε δυο όπερες (Μέγαρο Μουσικής 1998 και 2000).

Το 1989 τιμήθηκε με την Α’ Διάκριση στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων του Δήμου Αθηναίων.

Έχει διδάξει Μουσικο-κινητική Αγωγή σε παιδιά (Ωδείο Φ. Νάκας, Λεόντειος), Χορό και Ρυθμική (Σχολή Χιλλ, Εκπαιδευτήρια Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών, Σχολή Χορού Μ. Κανέλλου), Πιάνο και Θεωρητικά (Εθνικό Ωδείο, Ωδείο Σπ. Μάζη, Ελληνογερμανική Αγωγή). Έχει συνεργαστεί ως πιανίστα με τους: Γιώργο Δεμερτζή (βιολί), Clare Wilkinson (soprano), Νίνα Πατρικίδου (βιολί), Έλενα Κισελιόβα (βιολί), Ομάδα Χορού ΕΛΔΩΡ.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu