Συναυλία Ανωτέρας Σχολής Φλάουτου Ωδείου Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

4 Μαΐου 2018 3:00 ΜΜ

Συναυλία Ανωτέρας Σχολής Φλάουτου Ωδείου Αθηνών από την τάξη της καθηγήτριας Ναταλίας Γεράκη με τους φλαουτίστες:
Ελευθερία Γέροντα, Μάρθα Γκόλια, Αναστασία Μπούρλα και Μαρία Παχνιστή.
Θα ακουστούν έργα Tchaikovsky, Ravel, Boulanger, Gaubert, Sancan, Bartok, Martin, Piazzolla, Offermans.
Συνοδεία στο πιάνο Μαρία Μυλαράκη

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, 15:00
Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Μουσική Βιβλιοθήκη ‘Λίλιαν Βουδούρη’
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Είσοδος Ελεύθερη

Πρόγραμμα

Philippe Gaubert (1879-1941)
Nocturne & Allegro Scherzando

Maurice Ravel (1875-1937)
Pavane pour une infante défunte

Lili Boulanger (1893-1918)
D’un Matin de Printemps

Frank Martin (1890-1974)
Ballade

Wil Offermans
Honami για σόλο φλάουτο (1994)

Pierre Sancan (1916-2008)
Σονατίνα

Pjotr I. Tchaikovsky (1840-1893)
Άρια του Λένσκυ

Astor Piazzola (1921-1992)
Ave Maria

Bela Bartok (1881-1945) / Paul Arma (1905-1987)
Suite Paysanne Hongroise

 

Βιογραφικά:

Ελευθερία Γέροντα
Γεννήθηκε και ζει στη Ρόδο. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο Ρόδου, πιάνο με τους καθηγητές Γιώργο Αραβίδη και Δέσποινα Δελαπόρτα (πτυχίο και δίπλωμα πιάνου), και ανώτερα θεωρητικά με την καθηγήτρια Άννα Μιχαλάκη (πτυχίο ειδικού αρμονίας). Συνεχίζει της μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη φλάουτου της καθ. Ναταλίας Γεράκη. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου (με ειδίκευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση). Το διάστημα 2005-2012 δίδαξε ως αναπληρώτρια μουσικός σε δημοτικά σχολεία της Σαντορίνης, Νάξου και Ρόδου, καθώς και ως καθηγήτρια πιάνου σε μουσικά γυμνάσια της Ρόδου και της Άρτας. Ακόμα έχει διδάξει πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Ρόδου. Από το 2006 ανήκει στο δυναμικό της Φιλαρμονικής του Δήμου Ροδίων, όπου εργάζεται ως φλαουτίστα, διδάσκοντας παράλληλα μικρούς φλαουτίστες του Μουσικού Φυτωρίου (Σχολής) της Φιλαρμονικής.

Μάρθα Γκόλια
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε τα πρώτα μουσικά βήματά της στο Ωδείο του Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Σήμερα σπουδάζει στη Σχολή Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθώς και στο Ωδείο Αθηνών, φλάουτο με την καθ. Ναταλία Γεράκη και ανώτερα θεωρητικά με τον καθ. Τάσο Ξηράκη, όπου για την απόδοσή της διακρίθηκε επανειλημμένα με έπαινο. Είναι μέλος της Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο πλαίσιο της οποίας συμμετέχει σε συναυλίες της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επίσης έχει συμπράξει με την Ορχήστρα Αθηνών Academica και έχει παίξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Νέων Ψυχικού. Συμμετείχε ενεργά σε σεμινάρια και Μαστερ-κλας φλάουτου (Art Campus στους Δελφούς, Pelion Art – Φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης, 3ο Διεθνές Μaster Class με τον Michael Faust στην Καλαμάτα, Σεμινάριο με τη Magali Mosnier σε μέλη της Ακαδημίας Νέων της ΚΟΑ).

Αναστασία Μπούρλα
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήρθε σε πρώτη επαφή με τη μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας και στο Musik- und Kunstschule του Βielefeld. Σήμερα φοιτά στο Ωδείο Αθηνών (τάξη φλάουτου καθ. Ναταλίας Γεράκη) και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus παρακολούθησε μαθήματα στο City University of London (Music Department). Ακόμα είναι μέλος της Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Νέων Ψυχικού υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, τη Rudolf-Oetker-Halle Bielefeld. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια φλάουτου με τον Dirk Peppel (Γερμανία) και τη Magali Mosnier (στο πλαίσιο της Ακαδημίας Νέων της ΚΟΑ).

Μαρία Παχνιστή
Γεννήθηκε στον Βόλο, όπου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Είναι διπλωματούχος φλάουτου του Ορφείου Ωδείου Αθηνών (τάξη καθ. Δημήτρη Φωτόπουλου) και αριστούχος απόφοιτος των τμημάτων Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, ολοκλήρωσε με άριστα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μουσικολογία: Νεοελληνική Μουσική» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από τον Οκτώβριο του 2016 παρακολουθεί τον μεταδιπλωματικό κύκλο σπουδών του Ωδείου Αθηνών (τάξη φλάουτου καθ. Ναταλίας Γεράκη) και συμμετέχει στο διετές εκπαιδευτικό εργαστήριο «ΕΡΜΗΣ – Πειραματική Αρχαιομουσικολογία: Εκπαίδευση στην Ανακατασκευή Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανέπτυξε πολυετή διδακτική δραστηριότητα ως καθηγήτρια φλάουτου σε Μουσικά Σχολεία (Τρίπολης, Σπάρτης, Λαμίας, Πειραιά, Αγρινίου) και ωδεία (Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, Εθνικό Ωδείο Γλυφάδας, Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο, Δημοτικό Ωδείο Αγ. Βαρβάρας). Έχει συμπράξει και συνεργαστεί με ποικίλα μουσικά σχήματα και οργανισμούς, μεταξύ άλλων με την Εθνική Λυρική Σκηνή (παραγωγή της όπερας Μποέμ, σκηνοθ. Γκράχαμ Βικ) και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (διευθ. Π.Σεργίου). Υπήρξε συνεργάτιδα του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη (2008-2013), συμμετέχοντας σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές και συναυλίες (Ιανός, Ηράκλειο Κρήτης, Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού, ΜΜΑ).

Μαρία Μυλαράκη
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μελέτησε πιάνο αρχικά με την Κατίνα Αστεριάδου και στη συνέχεια στην τάξη της Άννας Τσίτσα-Κούνιο. Ως υπότροφος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Αυστρίας και του Ι.Κ.Υ. σπούδασε στο Universität für Musik und darstellende Kunst Graz της Αυστρίας με την καθ. Anna Maria Bodoky-Krause (μεταπτυχιακό πιάνου ‘Magistra der Künst’ με Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο) και τον καθ. Chia Chou (Trio Parnassus / μεταπτυχιακό Μουσικής Δωματίου). Έχει βραβευτεί επανειλημμένως σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου. Η πρώτη της εμφάνιση με ορχήστρα ήταν στην ηλικία των δεκατριών ετών με το δεύτερο κοντσέρτο Beethoven. Ως σολίστ (ατομικά ρεσιτάλ, αλλά και με ορχήστρα) και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου και συνόλων σύγχρονης μουσικής έχει παίξει σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία. Είναι ιδρυτικό μέλος του Trio Tritonοus, με το οποίο έδωσε πολυάριθμες συναυλίες στην Αυστρία (Stefaniensaal Musikverein Graz, Bludenz Festival, Leopold Museum Wien, Alte Shmiede-Wien, Opernhaus Graz και στο πλαίσιο του ‘Live Music Now-Yehudi Menuhin’) και την Ελλάδα (Φεστιβάλ Αρχαίας Κορίνθου, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ‘Δημήτρια’, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ίδρυμα Κακογιάννη). Έχει ηχογραφήσει για το κρατικό αυστριακό ραδιόφωνο (ORF) και την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Από το 2009 έως το 2012 κατείχε θέση Λέκτορα στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ σήμερα διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών.

Share to:

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu