Συναυλία «Εξωτικά τραγούδια / Ενδόμυχες σκέψεις»

13 Μαΐου 2019 20:30
Δύο “όμοιες” φωνές αντιπαραβάλλουν εκείνα που δεν τολμάμε να εκμυστηρευτούμε για την εσωτερική μας αναζήτηση, τα αισθήματα απέναντι στα παιδιά και τα όρια του οργάνου. Τραγουδούν εξωτικές συνήθειες και τον έρωτα στην πιο παγανιστική του μορφή, όπως αποτυπώθηκαν στο ρεπερτόριο της μεσοφώνου τον αιώνα που πέρασε.
Βάσω Καριώτη και Μάγδα Τζαβέλλα. Στο πιάνο ο Θάνος Μαργέτης.
Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής», 13 Μαΐου 2019, 20:30
Γενική είσοδος: 10€
Φοιτητές/άνεργοι: 5€
Πρόγραμμα Συναυλίας
ALEXANDER VON ZEMLINSKY, Επιλογή από τα Sechs Lieder auf Gedichte von Maurice Maeterlinck Op.13
Μ. Τζαβέλλα
BENJAMIN BRITTEN, A Charm of Lullabies Op.41
Β. Καριώτη
LUCIANO BERIO, Sequenza III per voce sola
Μ. Τζαβέλλα
—Διάλειμμα—CLAUDE DEBUSSY, Trois Chansons de Bilitis
Β. Καριώτη

MAURICE RAVEL, Chansons madecasses
Μ. Τζαβέλλα
FEDERICO GARCIA LORCA, Επιλογή από τα Canciones espanolas antiguas
Β. Καριώτη
Θάνος Μαργέτης
Ο πιανίστας και συνθέτης Θάνος Μαργέτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (δίπλωμα πιάνου και σύνθεσης) και της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου (δίπλωμα Master στη σύνθεση), όπου σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).
Έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Μοντέρνα Πινακοθήκη του Μονάχου, στο 7ο Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής της A*Devantgarde, στο πανεπιστήμιο του Cincinnati, στη ραδιοφωνία της Κολωνίας, στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στο εργαστήριο σύγχρονης μουσικής του Μεγάρου Αθηνών και σε άλλους συναυλιακούς χώρους. Ως πιανίστας έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου, έχει συμπράξει με το σύνολο σύγχρονης μουσικής Octopus στο Μόναχο, με το σύνολο κρουστών Τύπανα, καθώς επίσης με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες που οργάνωσε ο Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Μουσικής Ανάπτυξης (Α.Σ.Μ.Α.) για την προώθηση του έργου νέων ελλήνων συνθετών, ενώ έχει συνοδεύσει, σε συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και αλλού, γνωστούς λυρικούς τραγουδιστές όπως την πρωταγωνίστρια της Eθνικής Λυρικής Σκηνής Ιουλία Τρούσσα. Συνεργάζεται τακτικά με την Χορωδία της Ε.Ρ.Τ., την Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ παράλληλα συνοδεύει την τάξη μονωδίας της Ιουλίας Τρούσσα στο Ωδείο Αθηνών.
Καριώτη Βάσω

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο με τη Νέλλη Σεμιτέκολο, στα θεωρητικά με τους Μάρθα Κυλάφη και Νίκο Καριώτη και στο τραγούδι με τους Παναγιώτη Καριώτη και Άννα Παγκάλου. Μελέτησε lied και συνοδεία τραγουδιστών με το Νικόλα Τσαλίκη και διεύθυνση ορχήστρας με τον Ελευθέριο Χαλκιαδάκη. Από το 1998 είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου “Μαρσύας” και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του γυναικείου φωνητικού συνόλου “έξΗ”. Η σύγχρονη μουσική και η συμμετοχή σε σύνολα κάθε είδους είναι τα μονοπάτια που ακολουθεί, για να καταλήξει σε μια ευρεία γκάμα εμφανίσεων· από χώρους “νυχτερινής διασκέδασης” έως σε μεγάλες συναυλιακές αίθουσες ως πιανίστα/συνοδός ή/και τραγουδίστρια/χορωδός (Μ.Μ.Αθηνών, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Σ. Νιάρχος κ.α.). Έχει συμμετάσχει σε performances εικαστικών εκθέσεων και πρώτες εκτελέσεις μουσικών έργων. Εργάζεται ως δασκάλα πιάνου, φωνητικής και θεωρητικών, ως μαέστρος χορωδιών και συνοδός, σε φορείς όπως η Μουσική Σχολή Εστουδιαντίνα, το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου και ο Δήμος Μεταμόρφωσης. Μελετά επίσης διεύθυνση χορωδίας με το Μιχάλη Πατσέα, κλαρινέτο με το Λεωνίδα Τσακίρη και σπουδάζει Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες στο Ε.Μ.Π.
Μάγδα Τζαβέλλα 
Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 7 ετών στην Επίδαυρο, μελετώντας πιάνο και φλάουτο. Τα μαθήματα Μονωδίας ήρθαν μετέπειτα στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την Κατερίνα Καρατζά, λαμβάνοντας Δίπλωμα το 2010 με άριστα παμψηφεί. Παράλληλα είναι απόφοιτος της Σχολής Όπερας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (2006-2009). Από το 2010 έως το 2012 πραγματοποίησε σπουδές Bachelor στην Μονωδία στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Κολονίας υπό την Brigitte Lindner. Τον Μάιο του 2014 απέσπασε Δίπλωμα στην Όπερα στο πανεπιστήμιο του Μίνστερ με Άριστα ,υπό την καθοδηγηση της Prof. Annette Koch και τον Σεπτέμβρη του 2016 έλαβε τον τίτλο του Μάστερ από το ίδιο πανεπιστήμιο με Άριστα παμψηφεί. Στα πλαίσια των σπουδών της ερμήνευσε τους εξής ρόλους: Ramiro (Mozart: La finta giardiniera), Dorabella (Mozart: Così fan tutte), Cherubino (Mozart: Le Nozze di Figaro),Μutter (Humperdinck: Hänsel und Gretel), Fidalma (Cimarosa: Il matrimonio segreto), Baba (Menotti: The medium)Lucilla (Rossini: La scala di seta), Don Ettore (Haydn: La canterina). Το 2018 συμμετείχε στην πρώτη πανελλήνια παρουσίαση της όπερας «Βάκχαι» του Ι. Ξενάκη, στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής. Από το 2013 συμμετέχει ως έκτακτη χορωδός σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και κατά την περίοδο 2016 – 17 συμμετείχε ως χορωδός στην Europa Chor Akademie υπό τη διεύθυνση του Francois Xavier Roth. Το 2010 ερμήνευσε Τρίτο Παιδί στην παραγωγή της Όπερας του Wuppertal, «Ο Μαγικός Αυλός» του W.A. Mozart, όπως επίσης από το 2010 έως το 2013 συμμετείχε στην ίδια Όπερα ως χορωδός. Ως σολίστ, τα τελευταία χρόνια, δίνει ρεσιτάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Την περίοδο 2016-2017 ήταν υπότροφος του σωματείου Live Music Now Deutschland – Yehudi Menuhin Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Cheryl Studer, Turid Karlsen, Jeanette Pilou, Bernhard Adler, Lavinia Kepetzis, Κατερίνα Καρατζά, Γεώργιο Βαγιανό Τον Ιούλιο του 2017 αποφοίτησε από τη Σχολής Παιδαγωγικής Κατάρτισης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε με Άριστα. Τέλος, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.
Share to:

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu