ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΟΥΙΝΤΕΤΟΥ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ “ΑΙΟΛΟΣ”

24 Φεβρουαρίου 2020 20:30

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΟΥΙΝΤΕΤΟΥ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ “ΑΙΟΛΟΣ”

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 20:30

αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»

Συναυλία κουιντέτου ξύλινων πνευστών Αίολος

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία της δημιουργικής του πορείας, το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος ταξιδεύει το κοινό του στον συναρπαστικό κόσμο της κλασικής μουσικής.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 250 χρόνων από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος ερμηνεύει δύο πολύ γνωστά έργα του σε μεταγραφή για κουιντέτο πνευστών. Αυτά πλαισιώνονται από το Κουιντέτο του Τζουζέππε Καμπίνι, πιθανότατα το πρώτο έργο που έχει γραφτεί για τη συγκεκριμένη σύνθεση οργάνων, και το διασημότερο από τα 28 κουιντέτα που συνέθεσε ο Άντον Ράιχα, ο οποίος γεννήθηκε επίσης πριν από 250 χρόνια (στις 26 Φεβρουαρίου 1770) και ήταν ο συνθέτης που ουσιαστικά καθιέρωσε το συγκεκριμένο σχήμα του κουιντέτου πνευστών..

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο Ωδείον Αθηνών.

Το Αίολος απαρτίζεται από τους Βαγγέλη Σταθουλόπουλο (φλάουτο), Γιάννη Τσελίκα (όμποε), Άγγελο Πολίτη (κλαρινέτο), Σπύρο Κάκο (κόρνο) και Γιώργο Φαρούγγια (φαγκότο)

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας από την είσοδο του Ωδείου Αθηνών

 

Λίγα λόγια για το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος

To κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος ιδρύθηκε το 2009 στην Αθήνα από καταξιωμένους σολίστ πνευστών οργάνων, μέλη ελληνικών συμφωνικών ορχηστρών. Στόχος του συνόλου είναι η προβολή του πλούσιου διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου, το οποίο παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστο, η ανάδειξη έργων Ελλήνων συνθετών και ταυτόχρονα ο εμπλουτισμός του ρεπερτορίου με παραγγελίες νέων έργων.

Μέχρι σήμερα το κουιντέτο έχει οργανώσει ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει συμπράξει με σύνολα εγχόρδων, χορωδίες και μονωδούς σε πρωτότυπα έργα ή μεταγραφές που επιμελούνται τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών της Ελλάδας όπως Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ωδείο Αθηνών και Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, ενώ έχει ηχογραφήσει για την ελληνική ραδιοφωνία. Το ρεπερτόριό του, το οποίο ξεπερνά ήδη τα 130 έργα, δεν καλύπτει μόνο όλο το εύρος της φιλολογίας του κουιντέτου πνευστών, αλλά και έργα για μεγαλύτερα σύνολα.

Για τον σκοπό σεμιναρίων και για τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες έχει συμπράξει με καλλιτέχνες όπως οι Χανσγαίργκ Σέλλενμπεργκερ [Hansjörg Schellenberger], Γκούντερ Σούλλερ [Gunther Schuller], Φιλίπ Μπερρό [Philippe Berrod] και Γκυ Ντανγκαίν [Guy Dangain].

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την εταιρεία NAXOS και τη σειρά Greek Classics η πρώτη δισκογραφική δουλειά του συνόλου με έργα Ελλήνων συνθετών.

Share to:

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu