Χάρης Ξανθουδάκης: Oμιλία με θέμα «Γιατί η μουσική;»

27 Ιουνίου 2018 11:00

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στις 11.00 π.μ., ο ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και διευθυντής του Κέντρου Ερευνών και Τεκμηρίωσης του Ωδείου Αθηνών, Χάρης Ξανθουδάκης, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Γιατί η μουσική;».

Η ομιλία, που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή ένα έκθεμα του έργου ERC:Science² και θα προσπαθήσει να επισημάνει ιστορικές στιγμές σύγκλισης της μουσικής και της επιστήμης,  εντάσσεται στο πρόγραμμα του θερινού camp του έργου iMuSciCA, το οποίο συνδιοργανώνουν η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η Ελληνογερμανική Αγωγή και το Ωδείο Αθηνών, και στο οποίο οι μαθητές θα μελετήσουν τις σχέσεις Φυσικής και Μουσικής μέσα από ειδικευμένα εργαλεία απεικόνισης του ήχου και τρισδιάστατα δυνητικά μοντέλα μουσικών οργάνων.     

Η ομιλία θα λάβει χώρα στον χώρο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, Δημητρίου Παναγέα, 15351, Παλλήνη Αττικής και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.  


Το iMuSciCA επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 Research &Innovation programme με αριθμό αναφοράς: 731861

Share to:

© 2016-2024 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | Mindcrafted by Scicada.eu