Χορωδιακή Συναυλία: Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus

5 Ιουλίου 2024 20:00

Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus σε σύμπραξη με το Φωνητικό Σύνολο Equábili

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024, 8.00 μ.μ.
Αμφιθέατρο Ι. Δεσποτόπουλος
Είσοδος στο κοινό ελεύθερη. 

 

Στα πλαίσια περιοδείας  και επίσκεψης για πρώτη φορά στην Ελλάδα της χορωδίας ενηλίκων Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus από τις ΗΠΑ, με μαέστρο τον Brennan Michaels σε συνεργασία με το Φωνητικό Σύνολο Equábili υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, θα πραγματοποιηθεί από κοινού συναυλία την Παρασκευή 5 Ιουλίου, ώρα 8:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος του Ωδείου Αθηνών.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

BELLEVUE PRESBYTERIAN CHURCH SANCTUARY CHORUS
Η χορωδία Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus εδρεύει από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο και είναι το κύριο λατρευτικό σύνολο για τις Ιερές λειτουργίες της εκκλησίας.

Η χορωδία 80+ bμελών περιλαμβάνει διάφορα επίπεδα μουσικών ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένων δασκάλων, μαθητών, οργανοπαιχτών και μελών της χορωδίας της Όπερας του Σιάτλ. Εκτός από την εβδομαδιαία λατρεία, η χορωδία παρουσιάζει χορωδιακά-ορχηστρικά αριστουργήματα και νέα έργα· πιο πρόσφατα ερμήνευσε τους Ψαλμούς του Μπερνστάιν και τη «Λειτουργία του Λόρδου Νέλσον» του Χάιντν. Η χορωδία συνεργάζεται με τοπικά σύνολα όπως η μπάντα πνευστών του Northwest και με επαγγελματίες μουσικούς από το Seattle Symphony και το Pacific Northwest Ballet στις παραστάσεις Worship Through Music και σε λειτουργίες της Παραμονής Χριστουγέννων. Υπηρετούν επίσης ως μέντορες για το πρόγραμμα Παιδικής Χορωδίας της εκκλησίας με συνολικά 130 χορωδούς. Ενώ το Sanctuary (μτφ.: ναός / ιερό / άσυλο, καταφύγιο) αναφέρεται στο πού τραγουδάνε, υποδηλώνει πιο εύστοχα τον ρόλο που το έργο αυτό επιτελεί στις καρδιές των μελών του.

ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ “EQUÁBILI”
Οι Εquábili αποτελούν ένα καινούριο φωνητικό σύνολο που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022 με πρωτοβουλία μιας ομάδας γυναικών με κοινό ενδιαφέρον για το α καπέλα (a cappella) χορωδιακό τραγούδι και με μαέστρο τους τον Διευθυντή Χορωδίας της ΕΛΣ Αγαθάγγελο Γεωργακάτο. Ασχολούνται με την ερμηνεία χορωδιακών έργων α καπέλα από όλες τις μουσικές περιόδους, με ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη εποχή (20ός και 21ος αιώνας).

 

 

 

 


 

 

Share to:

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu