ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ”

25 Ιουνίου 2019 10:00

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ (LE CORPS MUSICAL)

Ο Jean Jacques Lemêtre, εμβληματικός συνθέτης, μουσικός και οργανοποιός του Θεάτρου του Ήλιου (Theatre du Soleil), στενός συνεργάτης της Ariane Mnouchkine εδώ και 4 δεκαετίες, έρχεται στην Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών για τρεις ημέρες. Ο Lemêtre θα μας μυήσει στην έννοια του Ρυθμού –που διέπει όλους μας στην ζωή, αλλά και στην Τέχνη- έτσι όπως ο ίδιος τον μελετά, μέσα από την πρακτική του την οποία ακολουθεί κατά την έρευνα στο «Θέατρο του Ήλιου» αλλά και σε σεμινάρια που δίνει ανά τον κόσμο, οδηγώντας, μέσω ατομικών και ομαδικών ασκήσεων όσους τα παρακολουθούν, σε μια διαδικασία μουσικής διεργασίας και διεύρυνσης της μουσικής και σωματικής γλώσσας του καθενός.

Η πρακτική αυτή προσφέρει την δυνατότητα εξερεύνησης του ρυθμικού, μελωδικού και αρμονικού σώματος. Δουλεύουμε χωρίς μουσικά όργανα, ώστε να χρησιμοποιήσουμε το σώμα ως τέτοιο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε performers, χορευτές, ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς. Παραδίδεται στην γαλλική γλώσσα και θα υπάρχει διερμηνέας, σχετική με τις Παραστατικές Τέχνες.

25, 26 & 27 Ιουνίου από 10:00 – 16:00.
Κόστος για όλο το τριήμερο/6ώρες την ημέρα 80€
Κάρτα Ανεργίας 65€
Σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών 30€
Καθηγητές του Ωδείου Αθηνών 10€
Κράτηση θέσης απαραίτητη, έως τις 20 Ιουνίου, στο email: lzafiropoulou@athensconservatoire.gr Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972938352 / 6936869091

Χρήσιμα links για τον Jean Jacques Lemêtre:

https://fr.wikipedia.org/wiki/Jean-Jacques_Lem%C3%AAtre
https://www.youtube.com/watch?v=fjPiUNbyVsM
https://www.youtube.com/watch?v=Giib9w0JITY
https://www.youtube.com/watch?v=2N7A7JUHODM

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu