ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΡΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ

Mία σύγχρονη αίθουσα, υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής, ιδανική για συνέδρια, παρουσιάσεις και μουσικές εκδηλώσεις μικρής κλίμακας.

 Η αίθουσα Άρης Γαρουφαλής, βρίσκεται στον Α’ όροφο του Ωδείου Αθηνών. Έχει επιφάνεια 300 τ.μ. και χωρητικότητα έως 200 θέσεις. Τα καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν και να τοποθετηθούν σε διάταξη που εξυπηρετεί.

Πληροί όλες τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης αίθουσας συναυλιών και ηχογραφήσεων υψηλής ποιότητας, καθώς διαθέτει άριστη ακουστική, πλήρη τεχνολογική υποδομή, υψηλή αισθητική και λειτουργική αρτιότητα.

Είναι επίσης ιδανική για διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ημερίδες κ.λπ.

Είναι εξοπλισμένη με WiFi, οπτικοακουστικό/ηχητικό εξοπλισμό και διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ. Έξω από την αίθουσα υπάρχει χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φουαγιέ, γραμματεία ή catering.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Αίθουσα επιφανείας 300 τ.μ.

 • Διαθέτει 3 εισόδους για το κοινό και ξεχωριστή είσοδο για τα καμαρίνια.
 • Θέσεις και πρόσβαση για ΑΜΕΑ μέσω ασανσέρ, με συνοδό μας
 • Καμαρίνια, υπερυψωμένη Σκηνή, Πόντιουμ και Πιάνο Steinway Concert Grand επί σκηνής
 • Χώρος υποδοχής (φουαγιέ) ακριβώς έξω από την αίθουσα για χρήση catering (coffee/lunch break), υποδοχή, γραμματεία κ.ά.

Καθίσματα

 • 169 καθίσματα, τα οποία δεν είναι σταθερά και μπορούν να μετακινηθούν.
 • Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης συμπληρωματικών καθισμάτων, έως 200 συνολικά.
 • Ο αριθμός και η διάταξη  των καθισμάτων στην αίθουσα μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Οπτικοακουστική κάλυψη

 • Ηχητική εγκατάσταση (2 εντοιχισμένα ηχεία, κονσόλα Allen & Heath ZED 436).
 • Προβολέας και κινητή οθόνη προβολής, με τεχνικά χαρακτηριστικά:
 • Epson LCD projector, Model: H499B, (50/60 Hz – 2.9 – 1.3 A).
 • Screen dimensions: 170 cm x 170cm.
 • Μικροφωνική εγκατάσταση δύο ασύρματων κι ενός ενσύρματου μικροφώνων.
 • Τον εξοπλισμό της αίθουσας χειρίζεται αποκλειστικά ο υπεύθυνος ηχοληψίας μας.

Ενδιαφέρουν επίσης

 • WiFi για τους διοργανωτές/συνέδρους (χώρος σκηνής) και ενσύρματο internet για το κοινό (χώρος κοινού).
 • Χώρος στάθμευσης για την στάση των οχημάτων της παραγωγής της εκδήλωσής σας (μεταφορά εξοπλισμού πριν και μετά το πέρας της εκδήλωσης) αλλά όχι για τους καλεσμένους. VIP parking (1 έως 2 θέσεις) κατόπιν συνεννόησης και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

 

Φωτογραφίες
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατόψεις & Riders των χώρων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εάν ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την εκδήλωσή σας στο Κέντρο Τεχνών του Ωδείου Αθηνών, παρακαλούμε συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 210 72 40 673  | Email: venuehire@athensconservatoire.gr

 

 

Η αίθουσα συναυλιών Άρης Γαρουφαλής επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες έχει φιλοξενήσει αμέτρητες διπλωματικές εξετάσεις, διαγωνισμούς, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις του ιστορικού ιδρύματος στο ημιτελές εμβληματικό κτίριο του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου στην οδό Ρηγίλλης.

To 2017, χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Friends of Aliki Vatikioti for Music and the Arts στη μνήμη της σπουδαίας πιανίστας και παιδαγωγού Αλίκης Βατικιώτη, η αίθουσα Άρης Γαρουφαλής , πλήρως ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη, ξεκίνησε ένα νέο κύκλο ζωής στο Ωδείο Αθηνών καΙ στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας.

Με τη νέα της μορφή και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της αρχιτεκτονικής ομάδας των Σουζάνας και Δημήτρη Αντωνακάκη και του Τηλέμαχου Ανδριανόπουλου σε συνεργασία με τον ακουστικολόγο Gottfried Schubert, η αίθουσα Άρης Γαρουφαλής πληροί σήμερα όλες τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης αίθουσας συναυλιών και ηχογραφήσεων υψηλής ποιότητας, χωρητικότητας 200 θέσεων, που έλειπε από την πρωτεύουσα.

Αφετηρία της ολοκλήρωσης και ανακαίνισης της αίθουσας Άρης Γαρουφαλής ήταν τα σχέδια και οι αισθητικές αρχές του Ιωάννη Δεσποτόπουλου σε ζωντανό διάλογο με τις ανάγκες ενός σύγχρονου φορέα εκπαίδευσης και πολιτισμού όπως το Ωδείο Αθηνών.

Με αυτές τις προδιαγραφές, η αίθουσα Άρης Γαρουφαλής, πέρα από τις εκπαιδευτικές της χρήσεις, έχει μετατραπεί σε μια ενεργό εστία μουσικής δραστηριότητας στην καρδιά της Αθήνας, ιδίως στον τομέα της μουσικής δωματίου, φιλοξενώντας συστηματικά υψηλού επιπέδου μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις: o Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου De Bach Au Jazz 2018,  το συνέδριο του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης (IAML Greece), η διοργάνωση Young Greek Classics σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το 2018 και το 2019, η συζήτηση-masterclass του Alexandre Desplat το 2018 είναι μόνο μερικές από αυτές.

 

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ


 

 

Share to:

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu