Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025, Ώρα 20:00
Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής
“Το πρόγραμμα με τίτλο Bodies of Water λειτουργεί ως μεταφορά για την αναγκαιότητα και την αναπόφευκτη ροή της ζωής. Κάθε μουσικό κομμάτι που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα δεν είναι απλά ένα έργο τέχνης, αλλά μια διαδρομή που διασχίζει τον χρόνο και τον χώρο, αγγίζοντας το πνεύμα και καλλιεργώντας βαθιά συναισθηματική ανταπόκριση. Μέσα από την ποιητική χρήση των ηχοχρωμάτων και των μελωδιών, η μουσική αποκτά έναν ‘υδάτινο’ χαρακτήρα, ρέοντας ανάμεσα στις αναμνήσεις και τα όνειρα, αποκαλύπτοντας την ευρύτερη αλήθεια της ανθρώπινης εμπειρίας. Το κοινό καλείται να επιδοθεί σε μια βαθιά στοχαστική διαδικασία, να αντιληφθεί τη διαχρονική ομορφιά και τη δύναμη του νερού και να ερμηνεύσει το μεταβαλλόμενο τοπίο των συναισθημάτων που προκαλεί.”
Κωνσταντίνος Καμπάνταης | βιολί
Ερατώ Αλακιοζίδου | πιάνο
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος €12 | Mειωμένο εισιτήριο €6
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
Sômei Satoh (γ. 1947), Bifu
Toru Takemitsu (1930-1996), Distance de fée
Giya Kancheli (1935-2019), Time … and Again
Fazıl Say (γ. 1970), Σονάτα
Pedro Emanuel Pereira (γ. 1990), Fado “Alfama”
Andante
Pedro Emanuel Pereira, Fado do Tempo
Allegro cantabile
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ο Κωνσταντίνος Καμπάνταης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών. Απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, στην τάξη της Ε. Δελφινοπούλου με βαθμό άριστα παμψηφεί και β’ βραβείο, συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Folkwang Hochschule – Essen στην τάξη της καθηγήτριας N. Jashvili και αποφοίτησε με βαθμό άριστα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει κερδίσει το γ’ βραβείο στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες βιολιού και το β’ βραβείο στο διαγωνισμό του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης καθώς και την υποτροφία του αυστροελληνικού συνδέσμου. Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια και έχει δώσει πλήθος ρεσιτάλ σόλο, αλλά και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει συνεργαστεί με την Kρατική Ορχήστρα Αθηνών, συμμετέχοντας στην περιοδεία της στην Κίνα, καθώς και με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δ. Καλαμαριάς, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δ. Θεσσαλονίκης, και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δ. Βόλου. Έχει συνεργαστεί με την ομάδα σύγχρονου χοροθέατρου “Die Wolke Art Group” και έχει ηχογραφήσει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο (Έφη Ράτσου – Twins, Polytropon 2012).
Μέλος της Ορχήστρας Δωματίου “Contra Tempo” και από το 2017 μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας
//
Η Ερατώ Αλακιοζίδου ανήκει στη γενιά των καλλιτεχνών που ασχολούνται στενά με την προώθηση του σύγχρονου μουσικού ρεπερτορίου. Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα στην Ερατώ, τα οποία στη συνέχεια παρουσίασε σε περισσότερες από 150 παγκόσμιες πρεμιέρες. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα κλασικής και σύγχρονης μουσικής.
Διατηρεί πολυεπίπεδη δραστηριότητα σε διάφορους τομείς της σύγχρονης δημιουργίας συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση νέων και πρωτότυπων μουσικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο ρεπερτόριο μουσικής δωματίου σύγχρονων συνθετών.
Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Music Diaries International Workshop Festival, του ενόργανου συνόλου σύγχρονης Μουσικής Idee Fixe, του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής και Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης «Συνθέρμια», ιδρύτρια της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας και του κουαρτέτου Tangos a Cuatro
Μετά τις αρχικές σπουδές στην πατρίδα της, συνέχισε τις αναζητήσεις της στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ελβετία με σπουδαίους καλλιτέχνες και παιδαγωγούς, όπως οι Roberto Szidon, Julia & Constantin Ganevi, Νικόλας Αστρινίδης. Έλληνες και διεθνείς μουσικοκριτικοί έχουν επαινέσει τη συνολική καλλιτεχνική της δραστηριότητα και έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής. Η πολύπλευρη καριέρα της και η ακλόνητη αφοσίωσή της στη μουσική έχουν αφήσει μια διαρκή επίδραση στη σύγχρονη μουσική σκηνή και στην προώθηση των Ελλήνων συνθετών στη διεθνή σκηνή.
Ζει στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ταξιδεύει συχνά για να συμμετάσχει σε συναυλίες, φεστιβάλ, μουσικά προγράμματα και διαγωνισμούς στο εξωτερικό. Έχει ηχογραφήσει για τις Protasis Productions, Subways Music, Ankh Productions , Odradek Records και DaVinci Records. Από το 2020 έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη ενώ από το 2000 εργάζεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου διατελεί και χρέη υπεύθυνης τμήματος πιανιστικής συνοδείας και International Relations Coordinator (IRC). Παράλληλα διατηρεί συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Universidade de Aveiro, στο Διδακτορικό Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Δημιουργίας.
https://www.eratoalakiozidou.com