ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2026-2027

ΜΟΥΣΙΚΗΝΕΑΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2026-2027

Το Ωδείο Αθηνών στηρίζει & προάγει τη μουσική εκπαίδευση και προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες, χρηματικά βραβεία και οικονομικές ενισχύσεις προς τους/τις σπουδαστές/-άστριες που φοιτούν στο Ωδείο Αθηνών και χορηγούνται κατόπιν ακρόασης ενώπιον ειδικής επιτροπής.

Για το έτος 2026/27, οι ακροάσεις έλαβαν χώρα στην Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής κατά το διάστημα 7-10 Ιουλίου 2026 και συνολικά δόθηκαν:

  • 15 υποτροφίες ετήσιων διδάκτρων για φοίτηση στο Ωδείο Αθηνών για τις ειδικεύσεις: πιάνο, βιολί, κιθάρα, μονωδία και διεύθυνση ορχήστρας. Οι εν λόγω υποτροφίες δόθηκαν χάρη στα έσοδα από κληροδοτήματα του Ωδείου Αθηνών (Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή, Τζίνας Μπαχάουερ, Ανδρέα Ησαΐα) και από την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Eurobank.
  • 7 υποτροφίες και οικονομικές ενισχύσεις για τις ειδικεύσεις, πιάνο, βιολί, κλαρινέτο, κρουστά και μονωδία για μεταδιπλωματικές/μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και συγκεκριμένα για φοίτηση στα εξής ευρωπαϊκά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα:
    • Hochschule für Musik Basel (Ελβετία)
    • Hochschule für Musik und Theater München (Γερμανία)
    • Guildhall School of Music & Drama (Αγγλία)
    • Kunst-Universität Graz (Αυστρία)
    • Universität für Musik und darstellende Kunst Wien (Αυστρία)
    • Royal Conservatoire The Hague (Ολλανδία)
    • Berner Fachhochschule (Ελβετία)

Οι ανωτέρω υποτροφίες δόθηκαν χάρη στα έσοδα από κληροδοτήματα του Ωδείου Αθηνών (Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή, Μ.Γ.Ε. Ανδρεάδη, Β. Σκαντζουράκη, Μ. Ψύχα), από ευγενική χορηγία της Οικογένειας Αθηνάς και Καρόλου Φιξ, όπως και από γενναιόδωρες δωρεές ομογενών ιδιωτών στις ΗΠΑ.

Επίσης, σε σπουδαστές/-άστριες που αρίστευσαν στις εξετάσεις του διδακτικού έτους 2025-26 για τις ειδικεύσεις πιάνο, έγχορδα, μονωδία, βυζαντινή μουσική και για σύνολα μουσικής δωματίου, δόθηκαν χρηματικά βραβεία χάρη στα έσοδα από κληροδοτήματα του Ωδείου Αθηνών (Β. Στεφανίδου-Μ.Γ.Ε. Ανδρεάδη, Α. Μαυρογένη, Φ. Μιχαλόπουλου, Κ. Μήλιου) και από τις δωρεές στη μνήμη του Μιχάλη Σέμση και στη μνήμη της Κικής Μορφονιού (από την Οικογένεια Καρυτινού).


 

 

 

 

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2024 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | Mindcrafted by Scicada.eu